ČELIST I PJEVAČICA

'NISAM OBITELJSKI ČOVJEK, ZA DJECU NISAM SPREMAN...' Hauser otvoreno o planovima za budućnost i vezi s Jelenom Rozgom, usporedio se s Mickom Jaggerom

 Sandra Šimunović / CROPIX

Čelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić, u svijetu poznatiji kao 2CELLOS, promovirali su novi album "Score" na kojemu su s čuvenim Londonskim simfonijskim orkestrom u pozadini odsvirali vlastiti izbor najpopularnijih melodija ikad napisanih za filmove i televiziju.

Njihov četvrti album već se u prvom tjednu popeo na vrh prodaje u Japanu, a na iTunes top ljestvici klasičnih albuma završio je na prvom mjestu u čak 40 zemalja.

Uoči promocije o albumu, ljubavi, politici, životnim planovima i razmišljanjima s novinarkom Slobodne Dalmacije razgovarao je Stjepan.

– Snimali smo drugačije, ovaj put u Londonu, u jednom od AIR studija, čuvenih po najboljoj akustici. Imali smo najbolje moguće uvjete, jedan od najboljih orkestara na svijetu. I svirali smo na najboljim čelima na svijetu, Stradivari i Amati. Imali smo oko sebe ljude koji su radili soundtrackove i na tim originalnim snimkama iz filmova. Ekipa nije mogla biti bolja, rekao je.

Smatra da glazba čini ljude boljima i da ne bi bilo ratova kad bi cijeli svijet slušao tu glazbu. Želja mu je zasvirati na Poljudu: – Zbilja je fenomenalno svirati u arenama diljem svijeta. Interes je sve veći, a uz to svugdje sviramo uz pratnju simfonijskog orkestra tako da je to nešto drugačije i novo, neviđeno. Naša priča sve više raste na sve moguće načine. Tempo je sve luđi… Bio bi logičan slijed da ubrzo napunimo Poljud. Moja je velika želja da mi, kao 2CELLOS, napunimo Poljud, da se to snimi i da cijeli svijet vidi Poljudsku ljepoticu.

Rekao je i da je njegova djevojka Jelena Rozga preslušala album te da nije imala velike zamjerke, a sve su joj pjesme jednako dobre.

Priznao je Hauser i da s obzirom na putovanja i tempo baš i nema vremena za djevojku i obitelj, no takav mu tempo odgovara: - Luka i ja smo u ovom tempu već šest godina, ali ja sam lud, meni nikad dosta, nabrijan sam dvjesto posto.

Zagreb, 280317.
Promocija novog albuma 2Cellos-a Score u Johannu Francku. Promociji su prisustvovali mnogi glazbenici, obitelj i prijatelji Stjepana Hausera i Luke Sulica.
Na fotografiji: Stjepan Hauser, Jelena Rozga.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
Sandra Šimunović / CROPIX
Na fotografiji: Stjepan Hauser, Jelena Rozga.

Na pitanje smatra li se obiteljskim čovjekom odgovorio je: – Ne, toliko ne. Svjestan sam da je moja misija ići po svijetu i širiti ljubav prema glazbi. Jednostavno, nikad se skrasiti nego uvijek nešto novo.

Dodao je da Jelena za njegov tempo života ima razumijevanja jer i njezin otprilike tako izgleda: – A dobro, ovako joj neću dosaditi. Ako budem stalno doma, postat ću joj dosadan. Ovako je taman, dozirano je najbolje. I ona je sva u poslu, puno putuje i razumije kako je to kad si strastven u vezi posla.

Poznati čelist rekao je za Slobodnu da se nikad nema namjeru smiriti, a ideja obitelji i djece još uvijek mu nije toliko bliska:

– Neeeee, ja neću nikad. Dok ne umrem. A mislim da se, i kad umrem, neću se smiriti. Nisam ja još spreman za djecu. Polako... I sam sam još veliko dijete. Tek mi je 30. Još jedno 40 godina i onda... Ja ću kao Mick Jagger. On je sad napravio dijete. Imam vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:48