ANA I MONIKA OSTALE SAME

POZADINA RAZVODA ZORANA I MARIJA MAMIĆA U oba slučaja inicijator kraha je muški dio klana, razlog su financijski problemi?

 HANZA MEDIA

Nakon niza poslovnih i financijskih nevolja kroz koje se već dulje vrijeme provlači prezime Mamić, poznata sportsko-menadžerska obitelj posljednjih se dana suočava i s ozbiljnim privatnim problemima.

Istovremeno se, donosi Story, događaju nevolje u bračnom raju Zorana Mamića, nekadašnjeg trenera Dinama, koji je ljetos preuzeo klupu kluba Al Nassr iz Saudijske Arabije, te Marija Mamića, sina Zdravka Mamića, bivšeg izvršnog predsjednika GNK Dinama, i njegove prve supruge Nade. Kao i obično, kad su privatne stvari u pitanju, u obitelji Mamić vlada zavjet šutnje, no, kako se čini, inicijatori oba kraha u ovom je slučaju muški dio klana Mamić.

Da nešto ne štima u braku 45-godišnjeg Zorana Mamića s ekonomisticom Anom Šikić dalo se naslutiti već u trenu kad s njim na Arapski poluotok nije otputovala i osam godina mlađa Riječanka s kojom je u lipnju proslavio drugu godišnjicu braka. Navodno je upravo Zoran predao papire za razvod i odlučio okončati ljubavnu priču za koju je javnost doznala u veljači 2010. dok je još bio u braku sa stomatologinjom i bivšom rukometašicom Vanjom Mamić.

Upravo ta afera, za koju je Vanja koja se za Zorana udala kad joj je bilo 22 godine, saznala iz novina, okončala je 18 godina dugu vezu tijekom koje su postali roditelji sina Brune i kćeri Nine. Tada je Zoran u vrlo kratkoj izjavi za medije istaknuo kako je za njega razvod najteži i najbolniji trenutak, do kojeg je dijelom došlo i zbog njegove česte odsutnosti zbog posla. Vanja i Zoran su se nakon burnog braka, barem naoko, razišli u miru, a njega se sve češće moglo vidjeti u društvu nove djevojke Ane, koja ga je, prema riječima prijatelja, osvojila karakterom i pozitivnom energijom. Unatoč često isticanoj tvrdnji da se Zoran ne namjerava više ženiti, potkraj 2012.

Prsten na ruci

Ana Šikić snimljena je u središtu Zagreba sa skupocjenim prstenom na desnoj ruci, a baš u to vrijeme par je počeo zajedno živjeti u Zoranovoj vili na obroncima Medvednice. Bračne su zavjete izmijenili sredinom 2014. na intimnom vjenčanju u poznatom zagrebačkom restoranu Dubravkin put. U međuvremenu, Zoran je nastavio s bivšom suprugom odgajati njihovo dvoje djece, a podrška obitelji bio je i u trenucima kad se njegova kći Nina našla u nezavidnoj situaciji zbog navodnih prijetećih poruka bivšem dečku i njegovoj majci.

Prezimena Mamić i svega što ono sa sobom nosi Vanja se nedavno odlučila riješiti i vratila je svoje djevojačko - Horvat. Posvetila se konjima i preponskom jahanju, uređivanju interijera, a, barem ne javno, o novim ljubavima nema ni govora. S druge strane, teško je bilo i naslutiti da drugi brak mlađeg brata Mamić ne štima jer Zoran i Ana slobodne su trenutke provodili uživajući u putovanjima, skijanjima i ljetovanjima. Ipak, znakovito je već bilo i to što se na godinu dana u Saudijsku Arabiju zaputio sam.

Savršeno je djelovao i brak mladog menadžera Marija Mamića i bivše televizijske voditeljice Monike Kravić Mamić. Stoga je mnoge šokirala vijest da se Mario, nakon šest godina braka, iselio iz zajedničkog doma na zagrebačkom Tuškancu. Kao ni kod njegova strica Zorana, ni kod Marija nije poznat razlog bračnih nevolja. Obiteljski prijatelji potvrdili su tek kako supružnici uistinu proživljavaju veliku bračnu krizu, a o nevoljama u braku između Monike i Marija pisalo se još prije godinu i pol, no teško je itko mogao povjerovati da će stvari otići tako daleko. Posebno jer su lijepa bivša voditeljica i sportski menadžer odavali dojam uzornog para, čiji bračni život nikad nije bio popraćen ikakvim, barem ne privatnim, skandalima. Od samog početka veze djelovali su idilično. Upoznali su se i ubrzo zaljubili početkom 2007. kad su oboje imali 24 godine, a odluka o vjenčanju pala je nakon nešto više od godinu dana veze.

400 uzvanika

Njihova je svadba sa 400 uzvanika u zagrebačkom hotelu Westin bila najglamurozniji događaj godine, a održala se četiri dana nakon što su mladenci, u intimnom obiteljskom krugu izmijenili bračne zavjete u crkvi Sv. Duha.

Već tada se pisalo kako je Zdravko Mamić iznimno sretan sinovljevim izborom, pa je inzistirao da sam plati bajkovitu i raskošnu svadbu, za što je, pričalo se, izdvojio više od milijun kuna. Goste je zabavljala Maja Šuput, a kao gosti iznenađenja nastupili su i Marko Perković Thompson te Mišo Kovač. Razdragani i ponosni otac Zdravko za nekoliko je pjesama dvojici omiljenih izvođača, navodno, platio 50.000 eura. Potkraj 2008. Monika je rodila prvog sina Josipa, a još ranije napustila je voditeljski posao na Novoj TV i postala kućanica te se potpuno posvetila majčinstvu. Četiri godine nakon toga, Mario i Monika postali su roditelji još jednog sina, Jakova i, činilo se, njihovoj sreći nije bilo kraja.

Monika je često isticala koliko uživa u braku i svojoj djeci. Početkom 2014., nakon što je se gotovo pet godina nije moglo vidjeti u javnosti, odlučila se i vratiti na male ekrane, ovaj put na RTL gdje je nešto više od godinu dana vodila emisiju “Extra Magazin”. U to vrijeme, u jednom je intervjuu istaknula kako je Mario njezin prijatelj, partner, te osoba s kojom može podijeliti sve što je tišti ili veseli. Također je dodala kako dvoje djece i svakodnevica nisu ni najmanje ubili strast u njihovom braku.

- Naravno da svaki odnos ima uspona i padova, ali nikad nismo pali toliko i na takav način da bismo razmišljali o ičemu drugom osim da idemo dalje i uživamo s našom djecom. Oboje smo tolerantni i zato jako dobro funkcioniramo. A i za svaki je odnos potreban trud, bez toga ne ide. Tako sam odgojena. Živjela sam u zdravom okruženju. Jedan dio toga pokušavam prenijeti i na svoj brak - ispričala je tada Monika za Story. I kad se činilo da stvari ne mogu biti idealnije, počele se prve glasine o krizi u braku.

Ljubav i istrage

Ljubav i kod Marija, ali i Zorana počela ozbiljnije pucati u trenutku kad se obitelj Mamić, prvi put krajem 2015., našla pod istragom USKOK-a zbog različitih financijskih malverzacija i nezakonitog izvlačenja novca iz Dinama. Mamići su oduvijek bili poznati po životu na visokoj nozi. Svaki je imao luksuzne domove u elitnim dijelovima grada, vozili su se skupocjeni automobili, krstarilo na privatnoj jahti. Nije se štedjelo na putovanjima, odjeći s potpisom ni umjetninama. Upravo iz navedenih razloga u istragu USKOK-a, iako nisu bile i same osumnjičene, bile su uključene aktualne i bivše supruge obitelji Mamić. A o jednom se događaju posebno pisalo.

Naime, tijekom pretresa kuće Marija Mamića krajem prošle godine, policajci su i sami bili zatečeni luksuzom, ali najviše sadržajem ručne torbice Monike Kravić Mamić s potpisom modne kuće Hermes, a u kojoj je, ni više ni manje, bilo čak 100.000 eura u gotovini. Pod povećalom se našla i imovina Vanje Mamić koju je dobila nakon brakorazvodne parnice, među ostalim, i dvije stambene zgrade u Njemačkoj.

U to vrijeme od razvoda Vanje i Zorana prošlo je gotovo šest godina. Jedina izuzeta iz istrage bila je Ana Šikić, koja nije imala nikakve veze sa spornom imovinom. Iako je u situaciji kad se ljubav raspada nezgodno pričati o novcu, teško je ne postaviti pitanje kako bi se, u slučaju razvoda, podijelila bračna imovina jer su računi obitelji Mamić blokirani. Također se teško ne zapitati jesu li nevolje u raju počele iz financijskih razloga, bez obzira na to što Mamići nisu baš spali na “prosjački štap”. U svakom slučaju, bile one bivše ili sadašnje, žene obitelji Mamić ne istupaju u javnost i obiteljske tajne ostaju u krugu obitelji. Pravi razlog bračnog kraha najvjerojatnije znaju samo supružnici. Ostaje samo pitanje radi li se o prolaznoj krizi ili stvarnom kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 10:31