SVI NA MORU

POZNATI NA LJETOVANJU Glazbenici, glumci i voditelji otkrili gdje su pronašli kutak za odmor

Poznati hrvatski glazbenici, glumci, voditelji te modni i glazbeni agenti za Studio otkrivaju gdje su pronašli svoj kutak zadovoljstva i odmora od silnog broja svakogodišnjih profesionalnih obveza.
 SiniŠa Sunara / Biljana Gaurina / Srđan Vrančić / CROPIX

- Odmor! Nadam se nekoj last minute jedrilici, što je ujedno i savjet čitateljima da na taj način rentaju plovila jer su redovne cijene jednostavno previsoke. Sanjam malo Visa, malo Hvara, mirnu večer na bovi, nikako na vezu, času crnog vina, fetu sira i da me gitara počasti nekom novom pjesmom. I da temperatura mora bude oko 26 stupnjeva, inače mi je zima i prije sam vani nego unutra. I neka valovi, kiša i vjetar sačekaju dok se ne iskrcam na kraj - mašta Nenad Ninčević, splitski skladatelj koji za koji dan kreće na more. Pristane li na svojoj plovidbi u Dubrovniku, tamo će sresti televizijske legende Anu Brboru Hum i Silvija Huma.

- Godišnji odmor uvijek provodimo u mom rodnom gradu - u Dubrovniku. Odlazimo na koncerte, predstave i druga kulturna događanja u okviru Dubrovačkih ljetnih igara. Naravno, tu je kupanje te sunčanje na nekoj od dubrovačkih plaža. Ponekad s društvom malim brodom zaplovimo na razne destinacije u blizini Dubrovnika. Ne propuštam jutarnje kave na Stradunu. Druženje s prijateljima za mene i za Silvija uvijek je ugodno, zanimljivo i prava prilika za opuštanje. Jednostavno, u mom gradu ljeta su mi najljepša i pružaju mi garanciju za kvalitetan i raznovrstan odmor, pogotovo što tamo imamo svoj stan. Dakle, Dubrovnik je moj drugi dom - kaže Ana.

Tirkizno more i rutina dokolice

Ivana Kindl svoj morski dom ima sjevernije, u Malom Lošinju, gdje ljetuje već devetu godinu zaredom.

- Tu imam prijatelje, najdraži kafić, omiljene plaže... Kad dođem na more, prepustim se ustaljenoj rutini koja podrazumijeva puno uživanja u suncu, moru i zraku koji liječi. More uz otok je čisto, tirkizno i prekrasno - kaže Ivana, s kojom se slažu Emilija Kokić i Miljenko Kokot koji ljetuju na Hvaru.

Za sportskog novinara i urednika Brunu Kovačevića ovo ljeto bit će radno, pa će ga provesti u Zagrebu. Zbog političke situacije u zemlji i urednik “Otvorenog” Domagoj Novokmet većinu ljeta boravit će na Prisavlju. Ipak, to mu nije problem jer voli ljeto u Zagrebu.

- Zagreb ljeti obožavam čak i više nego korejski turisti: bez gužve i s mnogo sjajnih mjesta za izlaske. A moja ljetna destinacija broj jedan uvijek je Zadar i slobodne dane iskoristit ću za uživanje u moru, kupanju, izvrsnoj hrani i izletima. Svakako ćemo barem jednom i na Zrmanju jer cijela moja obitelj obožava tu rijeku - kaže Novokmet.

Praznici u Zagrebu

Ljetne praznike u Zagrebu će provesti i radijski urednik Zlatko Turkalj Turki.

- Sin Lovro se upisuje na fakultet, a Luka ima pripreme s Hrvatskom taekwondo reprezentacijom. Tako da ćemo na kratko do Murtera, na Sljeme i u Krapinske toplice - kaže Turki.

Radno ljeto je i pred Matijom Vuicom i Juricom Popovićem. S obzirom na to da je Jurica nedavno objavio novi album “Osobno”, ljeto će biti podređeno njegovoj promociji. S iznimkom kolovoza, kada je ovaj par već tradicionalno u svom Metkoviću, koji im je onda baza za sve djelatnosti.

Ivana Radovniković u kolovozu sa suprugom i sinčićem odlazi u Banjole, Ivana Kovač cijelo će ljeto provesti u Tribunju, Ivan Dečak na Krku, a Natali Dizdar u Zadru te na Visu, Hvaru i Korčuli.

Za Tonyja Cetinskog prvi, najdraži dio odmora, već je završio. Proveo ga je s kćerkicom Pijom, u svom Rovinju, a nada se da će unatoč žestokom koncertnom ljetu uspjeti ukrasti još nekoliko dana odmora.

Bivši HTV-ov urednik, Aleksandar Kostadinov, koji se s obitelji prije pola godine preselio u Bruxelles, jako se veseli Zagrebu.

- Odmor ću provesti u našoj ljetnoj kući u Vrbniku na Krku. Par dana boravit ćemo i na Silbi, te u Istri, ali, prvo Zagreb - kaže Kostadinov.

Aljoša Šerić dio ljeta provest će kod punice.

Stanković u Alpama

- Prvo odlazimo u Kučine kod Splita kod ženinih, potom ćemo pet-šest dana boraviti kod prijatelja u Splitskoj, ali i svirat ću dosta s Pavelom, od Dubrovnika, Šibenika, Splita, Zadra do Rovinja - kaže šef grupe Pavel.

- Bit ću s obitelji u kampu na Pagu. Čeka nas klasičan odmor. Ujutro kupanje, sunčanje, čitanje, dok se cure ne probude. Osim toga, potrudit ćemo se da tri-četiri dana odemo u Sloveniju ili austrijske Alpe - otkriva televizijski urednik Aleksandar Stanković.

- Kako moje godine i nalažu, moram paziti kuda i kamo idem. Početak je radni odmor u Splitu na festivalu, pa onda austrijske Alpe Kitzbühel, a finale u Istri, Brtonigla i mali hotel San Rocco s praćenjem koncerata u Areni Pula, Valjak, Balašević i Jazz festival u Grožnjanu. Puno dobrih prijatelja, vina i pjesme... - zaneseno priča šef Croatia Recordsa Želimir Babogredac.

Antonija Šola odmarat će se na Pagu, Neda Parmać u Pločama i na Hvaru, Daria Hodnik u Primoštenu, Siniša Škarica potegnut će do Korčule i Srime kraj Šibenika, dok će se Ksenija Erker već tradicionalno skrasiti u Senju.

- Običan dan na moru za mene je: kava, plac, kuhanje, pa odmor uz knjigu, kupanje i često navečer kartanje - kaže Ksenija.

I Tihana Harapin Zalepugin ne voli mijenjati mjesta za odmor.

Južna Dalmacija

- Prije dosta godina Saša i ja otkrili smo malo mjesto Basina na otoku Hvaru i - ne mičemo se iz njega. Svega par kilometara smo od Jelse, Staroga Grada ili Hvara - pa nije problem ako se zaželimo civilizacije. Kamen i borova šuma su nam dnevni boravak. Odmor duše i tijela. U srpnju slavimo Sašinih 85, u kolovozu mojih 65, a u rujnu ulazimo u 25. godinu braka - otkriva modna agentica.

Tomo in der Mühlen ljeto provodi radno, s produženim vikendima koje će provesti u Omišu. Zoran Škugor odmarat će se u Vodicama, Igor Mešin na otoku Susku, Ecija Ojdanić na Visu, Marijana Batinić u Splitu, Antonija Stupar Jurkin na Krku, Antonija Blaće u Šibeniku...

- Godišnji odmor ću provesti na potezu od Brača do Dubrovnika, što južnije, to veselije. Totalno sam aktivni tip, po danu uz ženu, djecu i prijatelje, po noći uz udicu, osti i bevandu. Odmor provodim tako da mi je obično 24 sata u danu premalo... Nema čovjek vremena spavati - kaže televizijski voditelj Tomislav Jelinčić, s kojim bi se mnogi složili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:24