LEGENDA SE NE PREDAJE

PRIJATELJI ODUŠEVLJENI OLIVEROM 'On je borac, pobijedit će tu beštiju od raka. Uostalom, pogledajte koliko mu se smanjio tumor otkad se liječi!'

 
Oliver na koncertu u splitskom HNK 15. listopada 2017.
 Nikola Vilić / Cropix

Pravim ovacijama Splićani su pozdravili Olivera Dragojevića, koji se u nedjelju, prvi put otkako se doznalo da vodi bitku sa zloćudnom bolesti, pojavio na pozornici. Glazbenik je sa svojim kolegama i prijateljima Zlatanom Stipišićem Gibonnijem, Marijanom Banom i Tedijem Spalatom nastupio na koncertu “Vjeruj u ljubav” koji je u splitskom HNK organizirala Županijska liga protiv raka.

A koliko Splićani vole i vjeruju u Olivera, pokazali su klicanjem, pjevanjem i pljeskom na koncertu prepunom emocija koje su svladale i samog Olivera pa je u jednom trenu skinuo kapu sa šiltom, pokazujući publici da je zbog kemoterapije ostao bez kose.

Nije poklekao

Time je pokazao kako unatoč bolesti, koja mu je dijagnosticirana prije dva mjeseca, ne posustaje: - Borim se s bolešću, a mislim da je najvažnije da u takvoj situaciji čovjek ne poklekne i ne prepusti se. Važno je pozitivno razmišljati, sve je u glavi - rekao je nedavno legendarni glazbenik za Jutarnji list, a njegovi prijatelji otkrili su nam kako se njegov tumor, zahvaljujući liječenju, smanjio za 47 posto:

- Oliver je veliki borac, ni u jednom trenutku nije se prepustio crnim mislima. Vjeruje u liječnike, vjeruje u sebe, pobijedit će on i tu beštiju od raka, puni optimizma kažu prijatelji Olivera Dragojevića, koji je na nastupu u splitskom HNK u svojoj standardnoj vrhunskoj glazbenoj formi otpjevao pet pjesama, sve uz pomoć publike: - Ako mi je ikad trebala pomoć, onda je to večeras.

Kućna njega

S vama će to biti puno lakše - rekao je Oliver dok je na glasoviru prebirao početne akorde skladbe “Bez tebe”.

Da ni u bolesti nije izgubio smisao za humor, pokazao je na kraju svog nastupa kada je nasmijao cijelo gledalište: - Meni je doktor rekao da moram misliti na zdravlje, pa ću skratiti, rekao je publici i dobio ovacije. Vidno dirnut, nakon nastupa se u pratnji prijatelja uputio kući gdje o njemu brinu supruga Vesna i djeca.

Oliver, naime, otkrivaju nam njegovi prijatelji, kemoterapije dobro podnosi, pa nije na bolničkom liječenju, nego na kućnoj njezi, a kad ide u bolnicu, ne traži za sebe nikakve posebne tretmane, nego zajedno s drugima čeka svoj red da dođe do doktora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:25