MLADA PJEVAČICA

LIJEPA I TALENTIRANA DOMENICA NOVA JE HULJIĆEVA UZDANICA 'Svi me uspoređuju s Rozgom, ali meni je draža bila jedna druga pjevačica Magazina'

Njezin je glas, kažu glazbeni znalci, kombinacija glasova Jasne Zlokić i Zdenke Kovačiček. Nova uzdanica Tončija Huljića, studentica pete godine splitske Glazbene akademije, na Splitskom festivalu dobila je nagradu za najbolju festivalsku debitanticu

Domenica Žuvela, onako nježna, plava i mlada, na prvi pogled doista podsjeća na Jelenu Rozgu na samom početku karijere. No, čim 24-godišnja Domenica zapjeva, gubi se sličnost s Jelenom, a njezin je glas, kažu glazbeni znalci, kombinacija glasova Jasne Zlokić i Zdenke Kovačiček.

‘Kad sam s tobom’

Nova uzdanica Tončija Huljića na ovogodišnjem Splitskom festivalu dobila je nagradu za najbolju festivalsku debitanticu. Uoči nastupa imala je poveću tremu, a hrabrila ju je njezina najbolja prijateljica Hana Huljić, koja se zajedno s Domenicom popela na pozornicu jer joj u pjesmi “Kad sam s tobom”, autora Vjekoslave, Ivana i Tončija Huljića, pjeva prateće vokale. Inače, ležernu i veselu melodiju pjesme koja osvježava vruće dane prati i simpatičan spot u režiji Rina Barbira. U spotu se uz Domenicu pojavljuje i glumac Nikša Arčanin.

Domenica je studentica pete godine splitske Glazbene akademije, a već godinama zanat brusi kao prateći vokal benda Madre Badessa i Petra Graše. Također, već dvije godine nastupa i s poznatom splitskom grupom Boss kojima je vodeći vokal. Pop je žanr koji joj najbolje leži.

- Od bogatog opusa koji je obitelj Huljić radila najdraži i najbliži mi je Magazin iz doba s Ljiljanom Nikolovskom, koji sam slušala odmalena, a i danas ga rado pjevam - kaže Domenica koja je ime dobila prema istoimenoj Zuccherovoj pjesmi, omiljenoj njenim roditeljima.

- Na svijet sam došla u nedjelju (na talijanskom je domenica nedjelja), tako da se sve poklopilo - kaže plavokosa pjevačica iz Vele Luke na Korčuli koja će uskoro diplomirati na Glazbenoj akademiji. Što nakon diplome do koje joj nedostaje još dva ispita?

- Već sam počela raditi u glazbenom vrtiću. To me jako ispunjava. Prenijeti svoje znanje na djecu nešto je najvrednije - kaže Domenica koja je ljubav prema glazbi naslijedila od mame.

- Cijelo djetinjstvo sam slušala njene izvedbe tada popularnih pjesama. Puno pjesama nisam čula u originalu nego u maminoj izvedbi. Mama pjeva i danas, a povremeno ima i pjevačke nastupe - otkriva djevojka koja dolazi s Korčule, otoka poznatog po velikim pjevačima poput Olivera Dragojevića, Jasne Zlokić, Meri Cetinić... Što je to toliko čarobno u tom otoku da se tamo nalazi toliko dobrih pjevača?

- Ne znam kako to objasniti. Općenito mislim da su otoci zbog svoje izoliranosti izrazito muzikalne sredine, a pogotovo Korčula. Očito ima nešto u tom otoku... - govori glazbenica koja je osnovnu glazbenu školu, tijekom koje je svirala klavir, pohađala u Blatu, a srednju “Luka Sorkočević” u Dubrovniku. Zanimljivo je da Domenica u tinejdžerskim danima nije imala glazbenih idola.

Prateći vokal

- Odrasla sam uz glazbu koju su moji roditelji slušali, vjerojatno kao i svako dijete. Nikad nisam imala idola - u smislu da mi potpuno odgovara u svemu. Dobra pjesma me uvijek privuče bez obzira na to tko joj je izvođač. Slušala sam raznoliku glazbu, kao i danas. Na kasetama i CD-ima sam uvijek voljela one laganije pjesme koje su bile najmanje popularne - kaže članica Huljićeva benda Madre Badessa, koja je prateće vokale snimala i Joli, Jeleni Rozgi, Danijeli Martinović, Magazinu, Doris Dragović, Minei...

- Sada je došlo vrijeme da nešto samostalno pokušam. Svjesna sam da je lakše biti u pozadini priče nego njezin glavni lik, ali s obzirom na to da se bavim pjevanjem, zašto ne pokušati? - smatra ova otočanka koja se nalazi na privremenom radu u Splitu. Svestrana Domenica će se, doznajemo, možda u budućnosti sama brinuti za kreacije u kojima će nastupati.

- Hana i ja nedavno smo završile tečaj šivanja. U šali smo rekle da razmišljamo o osnivanju našega modnog brenda. To je zasad samo šala, ali jednog dana, tko zna... Nije isključeno da će se to stvarno i dogoditi - govori Domenica koju ne iritiraju usporedbe s Jelenom Rozgom.

- Ipak, mislim da stvarno nema potrebe uvijek nekoga s nekim uspoređivati, neka bude svatko svoj. Uz to, treba uzeti u obzir da je Jelena jedna od najuspješnijih hrvatskih pjevačica i svakako da su mi eventualne usporedbe u tom smislu komplimenti - kaže Domenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 17:25