U ORGANIZACIJI ZAGREB PRIDEA

SEVERINA DALA PODRŠKU LGBTIQ ZAJEDNICI NA OTVORENJU MJESECA PONOSA U KLUBU SUPER SUPER 'Povorka ponosa je poruka veselja, ljubavi i tolerancije'

Severina i Peter Clements
 British Embassy Zagreb / FACEBOOK

Na Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije koji se obilježava 17. svibnja u zagrebačkom je klubu Super Super u organizaciji Zagreb Pridea otvoren Mjesec ponosa.

Ovo je prvi puta da će manifestacija posvećena promicanju LGBTIQ prava trajati mjesec dana, a u sklopu Mjeseca ponosa bit će organizirano 40 radionica, tribina, predavanja, druženja i zabava, kažu iz Zagreb Pridea. Središnji događaj Mjeseca ponosa, 16. po redu povorka ponosa, Zagreb Pride 2017, održat će se 10. lipnja ispred Muzeja Mimara.

'Snagom zajedništva s vama hrabro gradimo društvo solidarnosti, podrške i zajedništva u kojemu nitko više neće skrivati svoju ljubav, bojati se prijaviti nasilje, društvo u kojemu ćemo se zajednički suprotstaviti nasilju, mržnji i heteroseksizmu', rekao je Ivan Novosel iz Zagreb Pridea.

Otvorenju Mjeseca ponosa prisustvovali su predstavnice i predstavnici diplomatskih misija Italije, Kanade, Australije, Austrije, Danske, Finske, Francuske, Grčke, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Irske i Švedske te istaknuti pojedinci iz javnog i političkog života Hrvatske.

'Povorka ponosa je poruka veselja, ljubavi i tolerancije. Pozivam sve građanke i građane da nam se pridruže 10.06. Vidimo se!', poručila je Severina Kojić. 'Jačanje prava i sloboda LGBT zajednice osnova je svih modernih društava', rekao je zamjenik britanskog veleposlanika Peter Clements.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 11:57