PEDJA BAJOVIĆ

STAND-UP DAVIDI PROTIV GOLIJATA Komičar iz Hrvatske u srazu s kolegama iz najvećih zemalja svijeta

Pedja Bajović
 TomislavKrišto/Hanza Media

Za nešto manje od tjedan dana, u ponedjeljak 5. prosinca, u prostoru Teatteriforuma u Helsinkiju, dvadeset najuspješnijih stand-up komičara unutar svjetskog natjecanja za titulu The Funniest Person in the World (Najduhovitija osoba na svijetu), izaći će pred stručni žiri i tamošnju publiku te pokušati izboriti svoje mjesto u super-finalu u kojemu će se naći njih petero.

Hrvatski predstavnik Pedja Bajović je prošli krug natjecanja završio kao osmi među 89 stand-up komičara iz 56 zemalja svijeta i kaže da je sada oprezno optimističan po pitanju svojih šansi za prolaz u prvih pet:

- I dalje sam jako frustriran što su usput mijenjali pravila, pa sada pola bodova za plasman u to Top 5 finale ponovno dolazi od internetskih glasova! Pa, ne možeš protiv konkurencije iz ovih gigantskih zemalja poput Indije, Malezije, Filipina ili Brazila... a onda se tu još ubace i Pakistanac i Nijemac, koji je krenuo u blitzkrieg! Činjenica da sam aktivan, ne samo u Hrvatskoj, već i u susjednoj BiH, Srbiji i Crnoj Gori pomaže, ali ne puno. Borim se, žicam glasove unaokolo po međumrežju i pripremam nastup za ponedjeljak. Poderat ću ih! Ipak, faktor interneta bi mogao biti presudan.

I doista, kada se pogleda stanje bodova na web stranici natjecanja, vidi se da su, u odnosu na druge, najdalje odmakli stand-up komičari koji dolaze iz mnogoljudnih zemalja, iako je objektivna kvaliteta nastupa u natjecateljskim videima bolja među onima koji slijede iza njih, a koji nemaju takvu demografsku logistiku.

Upravo iz tog razloga Pedja moli sve da pogledaju njegov kratki video na temu Jugoslavije, Amerikanaca i Engleza na adresi www.VotePedjaBajovic.com i tamo mu daju svoj glas te ga podijele po svojim društvenim mrežama.

Čitatelji će na portalu Jutarnjeg od vikenda nadalje moći pratiti Pedjino putovanje prema tituli u tekstovima i videima koje će nam slati sa sjevera Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:11