USTALA PROTIV ZLOSTAVLJANJA

TAJČI O ZLOSTAVLJANJU 'Nisam se mogla zaštiti od pohlepnih muškaraca, nikakav novac i slava nisu mi mogli zatvoriti oči pred onim što sam vidjela'

 
 Screenshot

Nakon što je moćni hollywoodski producent Harvey Weinstein optužen za spolno napastvovanje brojnih slavnih glumica, puno je poznatih osoba odlučilo s javnosti podijeliti svoja traumatična iskustva vezana uz seksualno uznemiravanje.

Ubrzo se na društvenim mrežama pojavio hashtag #MeToo kojem je cilj osvješćivanje problema seksualnog zlostavljanja, a jedna od osoba koje su odlučile ispričati svoju priču bila je i Tajči.

Naša pjevačica koja je žalila i palila pozornicama 90-ih godina, naprasno je napustila blistavu karijeru i nastavila sasvim drugačiji život u SAD-u.

'U vrijeme dok sam bila najveća zvijezda u Hrvatskoj, napravili su lutku meni u čast. Plašila sam se te lutke jer sam se bojala da drugim djevojkama odašiljem poruku 'šuti, smij se i nek' drugi ljudi upravljaju tvojim rukama i nogama, tako ćeš stići daleko'.

Nikakav novac i slava nisu mi mogli zatvoriti oči pred onim što sam vidjela. Sve me to kao tinejdžericu potpuno slomilo. Osjetila sam da se ne mogu dovoljno zaštiti od moćnih, pohlepnih muškaraca. Ostavila sam sve kako bih se oporavila i pronašla način da zaustavim manipuliranje utemeljeno na strahu i zlouporabi moći - napisala je Tajči i objavila fotografiju na kojoj pozira sa spomenutom lutkom.

Nikakav novac i slava nisu mi mogli zatvoriti oči pred onim što sam vidjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:34