ANTONIA MIRAT

TKO JE HRVATICA KOJA JE IZAZVALA VELIKU PAŽNJU NA BRITANSKOM 'X FACTORU' Simon Cowell ju je odmah nakon prvog nastupa nazvao ludom opernom pjevačicom

Ušla je među dvadeset najboljih pjevajući Mozartovu ‘Kraljicu noći’ i Arethu Franklin. Simon Cowell iz žirija posebno ju je zapazio

Sopranistica Antonia Mirat briljirala je na britanskom “X Factoru” i ušla među 20 najboljih. U prvom je krugu otpjevala svoju verziju Mozartove “Kraljice noći”, što je prilično simbolično s obzirom na to da je upravo tom glavnom ulogom debitirala u Zagrebačkom HNK. U sljedećem se krugu, takozvanom Bootcampu, odlučila za “Respect” Arethe Franklin i osigurala si prolaz u daljnje natjecanje.

- Dolazim iz svijeta glazbe koji je limitiran kad su u pitanju mediji. Ovim sam nastupom zakoračila na drugo tržište - govori Antonia. “X Factor” je vidjela kao priliku da klasičnu glazbu iskombinira s modernom i na taj je način približi prosječnom slušatelju. Svojim je prvim nastupom prilično iznenadila žiri, a Simon Cowell ju je prije drugog nazvao “ludom opernom pjevačicom”.

- Sa Simonom sam uspostavila dobar odnos. Voli me i potiče moju kreativnost, a njegove su reakcije samo dio showa - kaže Antonia. O nastavku prestižnog britanskog natjecanja još uvijek ne smije javno govoriti, ali je otkrila da će nastupi biti svojevrsni kompromis između njenog osobnog stila i stila koji se nameće u tom formatu emisije.

- Neću nikoga razočarati. Ostajem dosljedna sebi i promovirat ću crossover glazbu - pojašnjava. Uz teški ritam koji proizlazi iz snimanja inozemnog talent showa, 33-godišnja sopranistica sprema turneju po Srbiji i Kanadi, snimila je mjuzikl koji je producirao Al Pacino te radi na doktoratu na Akademiji u Ljubljani. Uskoro će objaviti i album na kojem je spojila ljubav prema operi i house glazbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:20