OD REALITYJA DO ESTRADE

VIDEO: NA KOGA VAS VIŠE PODSJEĆA - LADY GAGU ILI JOSIPU LISAC? Bivša farmerica počela pjevati kako bi sinu pokazala da uvijek treba slijediti snove

 PROMO

Ljubav prema umjetnosti općenito rodila se istovremeno sa mnom. Zaista sam odmalena pjevala, plesala, slikala... Sve što znam o glazbi učila sam sama, no ovom pjesmom još nisam pokazala ni pun raspon ni volumen glasa, to tek slijedi, kaže Alex Ognjena, novo ime na hrvatskoj estradi.

Iako je tek objavila prvi singl 'Zapalila bih grad', 32-godišnju Zagrepčanku već su proglasili hrvatskom verzijom Lady GaGe. Alex to imponira, ali puno joj je veći kompliment čuti da podsjeća na Josipu Lisac, s kojom su je zbog osebujna stila uspoređivali još od malih nogu.

Prije nego što je odlučila pokoriti domaću glazbenu scenu, Alex se prošle godine natjecala u realityju 'Farma'.

'Sudjelovanje u showu nije mi ni pomoglo, ali ni odmoglo u proboju na estradu. Glavni razlog mog odlaska na 'Farmu' bio je promoviranje humanitarnih akcija, a ne mene kao umjetnice. Sad je vrijeme da svijetu pokažem tko sam i što mogu', izjavila je Alex Ognjena.

Cilj u karijeri pjevačice joj je biti drugačija od ostalih kolegica, a to je pokazala i u prvom provokativnom spotu, za koji je sama osmislila imidž i make-up. I stihovi su više nego škakljivi, ali Zagrepčanka kaže da zapravo nose vrlo jasnu društvenu poruku.

PROMO
PROMO

'Moja misija u svijetu jest potaknuti ljude na ljubav i pozitivno razmišljanje. Trebamo se društveno angažirati tijekom cijele godine, a ne samo sad uoči Božića. Ovakav audiovizualni nastup moja je poruka konzervativnom društvu da samo prihvaćanjem i podržavanjem različitosti možemo napredovati', objasnila je Alex Ognjena.

Njezin prvi singl oduševio je i njezina 12-godišnjeg sina.

'On zna tko mu je majka. Zna da nisam ni Lady GaGa ni Josipa Lisac, već Alex Ognjena i takvu me voli. Pjesma mu se sviđa jer odražava mene, ali njega ne zanimaju ni umjetnost ni show. Bez obzira na to, upravo je on na neki način bio razlog mog izlaska u javnost. Želim da na mome primjeru uči da mora slijediti svoje snove i da nikada nije kasno za njihovo ostvarivanje', rekla je Zagrepčanka.

PROMO

Alex je završila srednju medicinsku školu i diplomirala dizajn. Neko vrijeme bila je i na milanskoj umjetničkoj akademiji, a u rodnom gradu ima i salon za tetoviranje.

Slobodno vrijeme najviše voli posvetiti humanitarnom radu. Redovito obilazi azile za životinje, staračke i domove za nezbrinutu djecu, a njezino dobročinstvo traje svaki dan, a ne samo u prosincu kad su blagdani.

PROMO

'Cijele godine treba biti dosljedan u donacijama, ali sad, u ovo božićno vrijeme, osim uobičajenih paketa igračaka, slatkiša i odjeće, potrebite obitelji opskrbljujem i božićnim drvcima', rekla je Alex Ognjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:51