ZBOG NESREĆE NA SKIJANJU

ZAGREBAČKI GLUMAC O NAJTEŽIM DANIMA 'I najmanja prehlada mogla me ubiti, zbog žeđi sam bio u totalnom deliriju'

 Promo Nova TV

Budim se poslije operacije i spojen sam na sve. Imam sedam katetera i dren. Okej, ništa što već prije nisam vidio, ali osjećaj žeđi koji me počinje preplavljivati je stvarno gori od svega što sam do tada iskusio. Kraj mene stoji stari i ima kiruršku masku na licu. Govori mi da sam se jedva izvukao, ovako je Asim Ugljen počeo prepričavati svoje najgore bolničko iskustvo u životu.

Zagrebački glumac, kojeg smo gledali u nagrađivanom ratnom filmu 'Broj 55' te TV serijama 'Kud puklo da puklo' i 'Samo ti pričaj', sa 17 godina zbog nesreće na skijanju završio je u bolnici. Raspuknula mu se slezena , koju su liječnici morali u potpunosti izvaditi. Asim je na operaciji izgubio dvije litre krvi i litru krvne plazme, a poslije zahvata morao je biti u karanteni jer mu imunološki sustav uopće nije funkcionirao.

Zagreb, 201016.
Moscenicka 1.
Premijera predstave Eko Eko odrzana je veceras u kazalistu Tresnja, a okupila je mnoge poznate glumice i glumce.
Na fotografiji: Kresimir Dolencic, Marta Bolfan Ugljen, Asim Ugljen.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
CROPIX

Otac, inače liječnik, točnije kardiokirurg, objasnio mu je kako ga i najbezazlenija prehlada može ubiti pa je morao čekati da jetra i koštana srž počnu preuzimati funkciju slezene.

Ugljen nekoliko dana nije smio popiti ni kap vode, a osjećaj žeđi bacao ga je u potpuni očaj i uzrokovao neviđenu agoniju.

'Probam pustiti slinu na jezik. Ne ide. Sljedećih nekoliko sati u deliriju zubima stružem ljuske s jezika. Stvarno i doslovno, do te mjere sam bio suh da mi je jezik bio prekriven ljuskama. Umirem. Sanjam ledene Coca-Cole. Medicinskoj sestri objašnjavam kako bih prodao oba testisa za čašu vode', napisao je glumac na društvenoj mreži.

Ista ta sestra mu je, dodao je, obećala doći svaku noć i kapnuti mu jednu kap vode na jezik.

'Ljudi moji, kad bi se ta žena nagnula nad mene i stisnula jednu, jedinu kap vode iz šprice na moj jezik, cijeli svijet, da svijet, svemir, bio je moj. Ta kap bila je jedini smisao moga postojanja. Samo da preživim dan i da dođe noć i da ponovno osjetim tu kap. A onda sam jednu noć dobio dvije kapi. Jedino sam bio sretniji kad su mi se djeca rodila. Dvije kapi vode, pamtit ću ih do kraja života. Jer čovjek ne zna koliko ima dok mu jedna, jedina kap vode ne postane bogatstvo', zaključio je zagrebački glumac, zvijezda kazališne predstave 'A je to'.

Promo Nova TV

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 14:39