GLAMORUZNO VJENČANJE U SPLITU

ZVIJEZDA DINAMA OTKRIVA 'Kako sam osvojio srce lijepe Dalmatinske s otoka Čiova'

Dinamov je nogometaš na Instagramu pronašao Martine fotografije koje su ga oborile s nogu, poslao joj je poruku i počeli su se dopisivati. Nedavno su se vjenčali u Splitu, a vjenčanju nije prisustvovao Juniorov trogodišnji sin Benjamin
Junior Fernandes i supruga Marta Marija Fernandes
 Sandra Šimunović / HANZA MEDIA

Ponajbolji Dinamov igrač, Čileanac Junior Fernandes, nedavno se na glamuroznom vjenčanju u Splitu na vječnu ljubav zakleo lijepoj Dalmatinki s Čiova Marti Radić koja ga je osvojila i prije nego što ju je upoznao. Svadba je bila u Galeriji Meštrović, s oko 70 uzvanika, među kojima su bili i Juniorovi prijatelji i obitelj.

- Nije bila velika svadba, ali bilo je super, odlično smo se zabavili, a došli su i Juniorovi obitelj i prijatelji iz Čilea. Njemu je kum bio jedan od njegovih najboljih prijatelja, Dino Inostroza, kojeg Junior naziva bratom, a meni je kuma bila rođakinja i krizmana kuma Katarina Blažević Miše - priča lijepa Dalmatinka sada punog imena Marta Fernandes da Silva Vitoria Radić.

Zaljubljen iz prve

Njihova je ljubav počela kratko nakon što je Fernandes stigao u Hrvatsku, a spojio ih je Instagram gdje je nogometaš pronašao Martine fotografije koje su ga oborile s nogu.

- Pronašao me, poslao mi poruku i počeli smo se dopisivati. Malo nakon toga počeli smo se i nalaziti i to je trajalo dva mjeseca. Odmah smo počeli živjeti skupa i to je bilo to - kratko opisuje Marta njihov početak.

Prebrodili su sve probleme koji su pratili njihovu vezu, a kako se prisjeća Marta, bilo ih je prilično.

- Bilo je svega, ljudi svašta misle, ali onaj tko me ne zna njegovo mi mišljenje nije ni bitno - kaže Marta. Svoju ljubav i privrženost potvrdili su i tetovažama. Tako je među brojne slike na svojem tijelu nogometaš dodao i Martino ime, a ona je na zapešću desne ruke dala istetovirati “Junior” i krunu, time pokazujući koliko joj suprug znači u životu.

Junior ima u Čileu 3-godišnjeg sina Benjamina, kojeg je Marta upoznala prilikom posjeta njegovoj domovini u prosincu prošle godine.

- Nažalost, Juniorov sin nije bio na našem vjenčanju jer nikako nismo mogli iskombinirati kako da dođe. Upoznala sam ga kad smo bili u Čileu. Svidjela mi se zemlja, no tamo se osjećam kao u Zagrebu, nema neke velike razlike. Lijepo je, njegovi su prijatelji simpatični i srdačno su me primili i trudili se oko mene. Čudili su se što tako dobro pričam španjolski i zbog toga sam im bila još draža. Odlično smo se zabavili tijekom tih desetak dana. Svaki smo dan bili s njegovim sinom - ispričala je Marta. A bračno putovanje planiraju za kraj godine, kad Dinamo bude imao stanku, no destinaciju još nisu odabrali.

Studij ekonomije

- Imamo puno planova i želja, ali voljeli bismo konačnu odluku zadržati u tajnosti jer zapravo još nismo ni odlučili kamo idemo - naglasio je nogometaš.

Studij ekonomije 20-godišnja Marta je nakon vjenčanja, na neko vrijeme, stavila na čekanje kako bi se posvetila obiteljskim obavezama.

- Fakultet sam zasad ostavila po strani. Junior bi želio imati dvije kćeri, a i meni je želja roditi curicu, no vidjet ćemo što će biti. Sad čekamo da se sve stabilizira i da vidim u kojem će smjeru krenuti suprugova karijera. Uglavnom, idem na svaku njegovu utakmicu, posebno ako je u Zagrebu, a ako Dinamo igra vani, kad god imam priliku - kaže zaljubljena supruga.

Zagreb, 060916. 
Nogometas Dinama Junior Fernandes i supruga Marta Marija Fernandes snimljeni u prostorijama GNK Dinamo.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
Sandra Šimunović / HANZA MEDIA

Najljepši momenti njihove veze, slažu se zaljubljeni supružnici, bilo je njihovo prvo putovanje u Veneciju, odlazak u Čile, zaruke i, naravno, vjenčanje. Sama prošnja bila je jako romantična, a dogodila se na samo Valentinovo.

- Junior je kod kuće napravio večeru i najavio da slavimo Valentinovo. Nisam imala pojma što namjerava. Nešto ranije usput me pitao što bi odgovorila da me pita da se udam za njega, ali nisam mislila da će se to dogoditi. Dok smo večerali, stvorio se do mene na podu klečeći i pristala sam. Doduše, nakon 15 minuta tijekom kojih sam ga u šoku gledala što radi - kroz smijeh se prisjetila Marta. Baš kao i te sudbonosne večeri, Junior često kuha za svoju suprugu, a uz čileanske specijalitete, nerijetko skuha razna variva od kojih mu je omiljeni - grah.

Put u nepoznato

- Čileanska kuhinja vrlo je slična našoj, skoro da i nema razlike. Rijetko izlazimo, znamo otići na večeru ili društvo pozovemo k sebi doma - priča Marta.

Juniorov nogometni put nije bio nimalo lak, a boravak u Hrvatskoj olakšala mu je upravo njegova supruga.

- Bilo je teško doputovati iz Čilea u Hrvatsku. Nisam znao ni kamo idem ni kako ću se snaći. Nisam znao ni jezik ni običaje. Bilo je teško, ali s vremenom sam se privikao i sve je bilo lakše. U Hrvatskoj sam se i oženio i sad je sve puno drugačije i ljepše. Ovdje se osjećam kao kod kuće, još samo fali da naučim i hrvatski. Nisam očekivao da ću toliko ovdje ostati, ali ove četiri godine prošle su jako brzo - napominje Fernandes.

Zagreb, 060916. 
Nogometas Dinama Junior Fernandes i supruga Marta Marija Fernandes snimljeni u prostorijama GNK Dinamo.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
Sandra Šimunović / CROPIX

Učenje jezika ide mu malo teže jer u Zagrebu većinu vremena provodi s Martom koja odlično priča španjolski.

Dinamo i Hajduk

- Kad smo bili kod mene doma na Čiovu, tijekom tih mjesec dana počeo je učiti hrvatski slušajući mene kako razgovaram s roditeljima. Pohvatao je dosta, no kad smo sami, pričamo španjolski. Ja sam naučila španjolski slušajući njega i njegova kuma. Tako brže uđe u uho. Sa mnom se čak i opusti i pomalo govori hrvatski, no u društvu se boji da ne pogriješi. Htio bi pričati savršeno, što je teško - navodi Marta.

Kao igrač Dinama Fernandes se u Splitu osjećao potpuno opušteno.

- U Splitu mi je bilo odlično. Prekrasno mi je more i obala, svi su me odlično prihvatili i poštovali. Bilo mi je fantastično, a dogodio se samo jedan manji incident. Dok smo prolazili ulicom jedan se mladić derao za nama što ja kao dinamovac imam raditi u Splitu, no ništa strašno - tvrdi Fernandes.

Iako bi se od Dalmatinke očekivalo da navija za Hajduk, Marta je velika navijačica Dinama, a to će i ostati sve dok njezin suprug bude nosio plavi dres.

- Prije nego što sam upoznala Juniora, pogledala sam možda dvije utakmice i bila jednom na stadionu na Poljudu. Nije me zanimalo, a sad idem na svaku. Sad i navijam za Dinamo, a sutra možda za nekog drugog, za koga već bude moj suprug igrao. Kad su igrali Dinamo i Hajduk, pitali su me za koga navijam, a ja sam odgovorila da mi je samo važno da Junior da gol - smije se Marta.

Juniorovi prijatelji

Njezina je želja da joj suprug u budućnosti igra za neki europski klub, da ne otputuju predaleko, a ako se Fernandesa pita, odgovor je vrlo jednostavan - Real Madrid.

U Dinamu se Junior najviše druži sa Sigalijem, Henriquezom, Dani Olmom i Machadom.

- Najviše se družim sa strancima, upravo zbog jezika. Svi su mi u klubu simpatični, no problem je komunikacija - objašnjava Čileanac. Često je u kontaktu s Alexisom Sanchezom, s obzirom na to da dolaze iz istog mjesta u Čileu i družili su se i kao djeca. Kad je Dinamo u Londonu igrao s Arsenalom, dvojica prijatelja su iskoristila priliku da se podruže.

Dinamov ulazak u Ligu prvaka Juniora nije iznenadio, iako je on bio jedan od presudnih igrača koji je klub doveo među najbolje u Europi.

- Nisam ja presudan. Nas je ipak 11, ništa čovjek ne može sam. Očekivali smo to, nije to bilo ništa novo, bilo smo spremni za ulazak u Ligu prvaka. Dobili smo tešku skupinu, ali mogli smo proći i gore. Lani je bilo teže, uz Arsenal i Bayern i ove ćemo godine to pokušati izgurati bolje. Želja mi je zasad u Dinamu igrati što bolje, dokazati se u Ligi prvaka, a s time možda dođe i povratak u reprezentaciju - naglašava nogometaš čiji je veliki uzor Ronaldinho.

A što se Martinih želja za budućnost tiče, prije svega bi voljela postati majka i voditi obiteljski život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:16