DALEKO OD BAJKE

NEOBIČNA PRIČA O TOME KAKO JE MARYLIN MONROE ZAVRŠILA NA NASLOVNICI PLAYBOYA 'Svi su zaradili milijune, a nikad mi nisu rekli ni hvala'

 
 Profimedia, Caters News

Hugha Hefnera pokopat će u Los Angelesu, i to kraj kripte pokojne holivudske ikone i ultimativne seks-bombe Marilyn Monroe, koju je osnivač Playboya kupio još 1992. godine za 75.000 dolara (oko 466.000 kuna).

Iako je glumica pozirala za prvu naslovnicu kultnog časopisa za muškarce u prosincu 1953., Hefnera nikad nije osobno upoznala, ali o njemu je pisala u knjizi "Marilyn: Her Life in Her Own Words".

STANSTED, ENGLAND - JUNE 02:  Playboy founder Hugh Hefner arrives at Stansted Airport on June 2, 2011 in Stansted, England. Mr Hefner is back in the UK to mark the launch of the new Playboy Club in Mayfair, which opens on June 4. The club's opening will welcome back the iconic Playboy Bunny to London after a 30 year absence. Famous Bunnies have included Debbie Harry and Lauren Hutton.  (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)
Getty Images

Naime, Monroe se skinula za Playboy prije nego što se proslavila u Hollywoodu - očajnički joj je trebao novac i pristala je razgolititi se za honorar od svega 50 dolara (300-tinjak kuna).

Četiri godine poslije njezina debija na naslovnici, Hugh je čikaškoj tvrtki koja tiska kalendare platio 500 dolara (oko 3000 kuna) da napravi seriju plakata s golom Monroe. Rekordna prodaja ostvarena je doslovce preko noći kad je "planulo" više od 50.000 primjeraka.

- Svi ti koji su na meni zaradili milijune, nikad mi nisu rekli ni hvala. Čak mi nisu ni poslali primjerak časopisa. Morala sam ga kupiti sama kako bih se vidjela u njemu - napisala je glumica u svojoj knjizi.

Za života, s Hefnerom je, prenosi BBC, samo jednom razgovarala telefonom.

1954:  American film actress Marilyn Monroe (1926 - 1962).  (Photo by Baron/Getty Images)
Baron/Getty Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:46