DRAMA U KIJEVU

OVOGODIŠNJI EUROSONG PRED OTKAZIVANJEM? Samo tri mjeseca prije održavanja popularnog natjecanja kompletan organizacijski tim kolektivno dao ostavku!

Jamala, prošlogodišnja pobjednica Eurosonga
 REUTERS

Gotovo cijeli organizacijski tim ovogodišnjeg Eurosonga dao je ostavke, nakon što su optužili novog šefa da im blokira sve odluke, javlja BBC.

Izvršni producenti Viktoria Romanova i Oleksandr Karebin, te još 19 članova organizacijskog tima dalo je ostavke. Ovogodišnji Eurosong trebao bi se održati u glavnom gradu Ukrajine u svibnju.

Svoju su ostavku podnijeli u otvorenom pismu u kojem su okrivili svojeg nadređenog, Pavla Hritsaka, da je 'kroz svoja imenovanja i akcije zaustavio sav rad na projektu na dva mjeseca'.

Hritsaka krive da je u potpunosti blokirao rad organizacijskog tima, te da je odluke donosio netransparentno. Izrazili su i neslaganje s povećanjem proračuna za organizaciju, koji je podignut s planiranih 22 milijuna eura na 29 milijuna eura, te tvrde kako će ukrajinska televizija time izgubiti 7-8 milijuna eura profita.

Ukrajinski dužnosnici tvrde kako će se, unatoč masovnim ostavkama, Eurosong održati na vrijeme.

Ukrajina je ovogodišnji domaćin Eurosonga nakon što je ukrajinska pjevačica Jamala, Tatarka s Krima, pobijedila na prošlogodišnjem natjecanju s pjesmom '1944', o ratnim deportacijama Tatara za vrijeme režima Josefa Staljina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:08