SLATKI SHOW

FOTO: TKO SE SVE BORI ZA NAGRADU OD 50.000 KUNA U NOVOM TV SHOWU Upoznajte natjecatelje najslađeg natjecanja na televiziji - 'Tri, dva, jedan – peci!'

Tri, dva, jedan – peci
 Promo / RTL

U studiju Jadran filma prošlog je tjedna započelo snimanje nove sezone slastičarsko-natjecateljskog showa 'Tri, dva, jedan – peci!'! Voditeljica Sanja Doležal i članovi žirija, Tomislav Špiček, Žakline Troskot i Tea Mamut upoznali su novih deset parova natjecatelja koji će se boriti za titulu najboljeg amatersko-slastičarskog para Hrvatske!

„To što sam član žirija u 'Tri, dva, jedan – peci!' je novi trening za mene, ali ja se brzo naviknem na sve. Još kada su uz mene ovako lijepe i stručne dame kao što su Žakline i Tea, ja bih mogao snimiti i sto epizoda“, oduševljeno je priznao Tomislav Špiček, jedini džentlmen u ovogodišnjem žiriju najslasnijeg showa RTL-a, i to već nakon prve snimljene epizode na setu zagrebačkog Jadran filma.

Njegovo iskustvo u showu neće biti od koristi samo natjecateljima, nego i voditeljici Sanji, koja je Špičeku čak virila iznad ramena dok je natjecateljima održao kratki tečaj kako pravilno filetirati naranču.

„Obožavala sam gledati sve sezone serijala 'Tri, dva, jedan' jer show ima toplinu, a s druge strane i gledatelji i natjecatelji imaju šansu naučiti nešto novo. Među njima sam i ja koja si, nakon 30-tak godina boravka u kuhinji, utvaram da sam odlična kuharica. Tek onda kada vidiš prave majstore na djelu i kada čuješ savjete, shvatiš da imamo još jako puno za naučiti. Nisam majstor od slastica, ali sam u ovih nekoliko dana snimanja zapisala puno savjeta. Tek sad mi je jasno zbog čega mi se krema uvijek zgruda i što je potrebno za odličan ganache. Iako nisam pravi slastičar od zanata, natjecateljima itekako mogu pomoći kada im je teško, hrabriti ih tijekom duela, zagrliti i utješiti, i naravno s njima zapjevati i zaplesati. A nekad je i to dobro u kuhinji“, kroz smijeh objašnjava omiljena voditeljica s malih ekrana.

Mlada i vrlo uspješna slastičarka Tea uvjerava nas kako je, u moru zanimljivih natjecatelja, još prerano govoriti o favoritima.

„Tek smo krenuli sa snimanjem i teško je reći postoji li među natjecateljima jedan par koji se izdvaja od ostalih, za koji možemo reći da je 'nebrušeni slastičarski dijamant'. Iako ima jako zanimljivih kandidata, svih deset mora proći zadatke, tako da će ovo biti veliki izazov i za njih, kao i za nas kao mentore i članove žirija. Osim što ćemo ih ocjenjivati, naš je zadatak i da natjecateljima ukažemo na pogreške.“

I priznata poduzetnica i vlasnica slastičarnice 'Amelie', Žakline Troskot, otkriva kako žiri žarko želi da natjecatelji otiđu iz showa s barem osnovnim znanjem o slastičarstvu jer se upravo zbog neznanja događaju greške.

„U slastičarstvu moraš poznavati osnove bez kojih ne možeš graditi cijelu priču o kolaču ili torti. Slastičarstvo se u posljednje vrijeme jako razvija i pojedini slastičari znaju se zaigrati i iznenada jednom sitnicom promijeniti izgled ili okus kolača. Međutim, kada nemaš tu osnovu, onda ne znaš gdje se možeš razigrati i tu obično nastanu 'kiksevi'.“

Do kraja snimanja showa o natjecanju u pripremi slatkih zalogajčića, torti, suhih keksića i kolača, potrošit će se oko 60 kg brašna, izmutilti 700 komada jaja, naribati ili otopiti 18 kg čokolade i 12 kg sira, izmiksati 30 litara slatkog vrhnja, upotrijebiti 200 vrećica praška za pecivo i 160 vrećica vanilin šećera.

Što pripremaju natjecatelji koji traže put do naslova najboljeg amatersko-slastičarskog para Hrvatske i nagrade od 50.000 kuna, doznat ćemo uskoro na RTL-u, a do tad upoznajte natjecatelje:

Promo / RTL
Admira & Elizabeta

Elizabeta Vrban (58, krojačica) i Admira Eibek (30, frizerka) iz Rijeke - svekrva i snaha

Elizabeta i Admira upoznale su se prije sedam godina. Elizabeta je često dolazila k Admiri na posao donoseći joj kolačiće i pritom se nadajući da će tako pobliže upoznati djevojku u koju se njezin sin silno zaljubio. Obje vole kuhati, no nikada nisu to činile zajedno. Elizabeti se često dogodi da izmisli recept za kolač kojeg prijateljice pohvale, ali ga potom potpuno zaboravi zapisati. Sudjelovala je u zabavnim kulinarskim emisijama poput 'Večere za 5' i 'Punom parom'. Admira za sebe kaže da je prava žena, majka, kraljica. Vrlo je organizirana i vješta u kuhinji, a kremasti kolači su joj specijalitet. Međutim, od brzine joj često ispadaju stvari iz ruke, pa se nada da će na setu biti manje stresa nego što ga ima u svojoj kuhinji.

Promo / RTL
Jakov & Domagoj

Jakov Brekalo (36, Zagreb, vlasnik sportskog centra) i Domagoj Turkalj (26, Karlovac, anesteziološki tehničar) - prijatelji

Jakov i Domagoj dugogodišnji su prijatelji i cimeri koji vole kuhati u slobodno vrijeme. Obojica su odlični timski igrači, spremni na rizike. Dok je Domagoj vrlo inovativan kada su u pitanju preinake slastičarskih recepta, Jakov se diči svojim receptom za savršen macaron. Obojica žele što dulje ostati u showu kako bi naučili što više od stručnjaka i profesionalaca u slastičarstvu, ali i kako bi upoznali nove prijatelje i pritom se dobro zabavili.

Promo / RTL
Anita & Jasna

Jasna Azinović (56, Igrišće/Jakovlje, nezaposlena ekonomistica) i Anita Husanović (35, Zagreb, trgovac) – majka i kćer

Jasna je vrlo kreativna osoba i pravi radoholičar. Njezina najveća osobina je što može u jednom trenutku raditi više stvari odjednom (multitasking), a mana emotivnost i netolerancija na stres. Torta od ananasa s bijelom čokoladom je slastica koju najradije priprema. Kćer Anita je njezina suprotnost - vesela, komunikativna i odlučna samohrana majka troje djece, koja se itekako zna boriti sa svakodnevnim stresom. Priznaje kako nikada ne odustaje od cilja, kao i da ne voli gubiti. Jasna i Anita međusobno si dijele recepte, no dosad nikada nisu kuhale zajedno.

Promo / RTL
Kristina & Katija

Katija Cikojević (48, Split, vlasnica wellness centra) i Kristina Piantanida (43, Orebić, nezaposlena ekonomistica) – prijateljice

Katija i Kristina tipične su Dalmatinke, snažne, ambiciozne i uspješne žene koje svoju obitelj uvijek stavljaju na prvo mjesto. Obje prijateljice su perfekcionisti koje se odlično snalaze pod pritiskom i ne prihvaćaju ništa drugo osim pobjede. Upoznale su se prije 20 godina na jednom vjenčanju, na kojem su obje nosile istu haljinu i mladencima poklonile isti dar - tortu. I Katija i Kristina sanjaju da će jednog dana otvoriti pekaru. Kada je s 9 godina sama ostala kod kuće zajedno s mlađim bratom, Katija je svojim zaposlenim roditeljima htjela pripremiti iznenađenje, te ispekla tortu na dva kata s ružicama od krokanta na vrhu.

Promo / RTL
Krešimir & Tomislav

Krešimir Guć (24, Zagreb, student psihologije) i Tomislav Borg (Zagreb, grafički dizajner i umjetnik) – poznanici

Krešimir i Tomislav upoznali su se na audiciji. Kada su njihovi parovi odustali su od snimanja, Krešimir i Tomislav odlučili su zajedno pokušati doći do titule najboljeg amatersko-slastičarskog para. Obojica su opušteni, vrlo komunikativni i samouvjereni. I dok je cheesecake Krešimiru najveće kulinarsko dostignuće, umjetnik Tomislav (koji iza sebe ima nekoliko izložbi fotografija i slika) pokušat će napraviti pokoju zdraviju verziju slastice kako bi dokazao da i vegani vole slatko.

Promo / RTL
Mihajela & Luca

Luca Topić (29, Klinča sela, medicinska sestra) i Mihajela Topić (21, Klinča sela, studentica prava) – sestre

Ove vrlo domišljate i simpatične djevojke priznaju da im je nestrpljivost najveća slabost, pogotovo u kuhinji. Kuhanjem uveseljavaju i sebe i druge, a najviše kada za svoje najmilije pripreme neodoljive deserte. Često kod kuće kuhaju zajedno, stoga su uvjerene da u showu neće imati većih problema. I dok je Mihajela u kuhinji vrlo organizirana i pazi na urednost, Luca je zadužena za kontroliranje stresa i panike. Obje su energične i komunikativne. Veliki im je san otvoriti svoju slastičarnicu.

Promo / RTL
Marijana & Dubravka

Marijana Šuštić (45, Zagreb, policajac u pritvorskoj jedinici) i Dubravka Kolarić (46, Samobor, policajac u pritvorskoj jedinici) – kolegice i prijateljice

Marijana i Dubravka poznaju se već sedam godina, a zajedno kuhaju posljednje četiri. Kuhanje ih jako veseli jer ne kuhaju iz potrebe, već iz zadovoljstva. Obje su simpatične, vesele i nasmijane žene koje se stresa rješavaju jedući kolače „koje su netom pripremile“. Dubravka je smirenija i uvijek će pronaći miran način za rješavanje nesuglasica ili problema, a Marijana je energičnija.

Promo / RTL
Marijana & Tomislav

Marijana Krajina (37, Zagreb, ekonomistica) i Tomislav Golić (38, Zagreb, ekonomist) – u vezi

Marijana i Tomislav u vezi su osam godina, vole pomagati drugima i putovati. Marijana voli peći slastice, najviše sitne, tradicionalne kolačiće i one s puno kreme. Tomislav joj pomaže u pripremi zahtjevnijih torti, no priznaje da je već postao pravi majstor u pripremi božićnih delicija. Teško da će napraviti savršen kolač ako u kuhinju dođe gladan i bezvoljan, no nada se da se to neće dogoditi i na samom setu jer se itekako pouzdaje u Marijaninu snalažljivost, smirenost i oko za detalje.

Promo / RTL
Igor & Tamara

Tamara Hranić (26, Osijek, komercijalni agent) i Igor Hranić (29, Osijek, food bloger) – sestra i brat

Igor je bivši sudionik showa 'Tri, dva, jedan – peci!'. Njegov put do titule najboljeg slastičara amatera zaustavio se tik pred finale, no to ga nije obeshrabrilo da pokuša ponovo, ovaj put zajedno sa sestrom Tamarom. Igor vodi i piše food blog već četiri godina, a osim pripreme torti i kolača bavi se i uzgojem organskog bilja. Kulinarstvom se bavim od svoje 14. godine, a profesionalno od 20. godine. Tamara je također kreativna u kuhinji, voli istraživati nove, slatke okuse i eksperimentirati s receptima. Ako pobijede, brat i sestra bi rado otvorili prodavaonicu slastica baziranih na zdravoj prehrani od konoplje i voćnih smootieja.

Promo / RTL
Kristina & Valentina

Valentina Mišković (25, Škiljevo, kulturolog) i Kristina Pilko Demirkiran (35, Rijeka, ekonomist) – prijateljice

Unatoč razlici u godinama, Valentina i Kristina najbolje su prijateljice koje su se upoznale kao radnica i šefica, a završile kao mladenka i djeveruša (Valentina se udaje na Silvestrovo). Obje su velike hedonistice i uživaju u pečenju kolača, zabavne i komunikativne. Kristina je i međunarodna sutkinja u kickboxingu, instruktor spasilačke službe na moru i vodama, te sama proizvodi ljekovite kreme i losione od bilja. Valentina je mirnija i opuštenija djevojka s puno interesa – trenutno je uključena u rad četiri udruge koje promiču kulturu, znanost i umjetnost kroz znanstvenu fantastiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:45