SUPERTALENT

MARTINA TOMČIĆ GLEDATELJE IZBACILA IZ TAKTA KRITIKOM NATJECATELJA 'Ovo je ravno bullyingu! Ovako nastaju traume, zbog ovakvog jezika, zgrožena sam'

 
 Screenshot/NovaTV

Prva epizoda nove sezone Supertalenta izazvala je buru komentara na društvenim mrežama, međutim, ne zbog sadržaja zabavne emisije, nego zbog, po mnogima, neprimjerenih komentara članice žirija Martine Tomčić.

Operna diva koju natjecatelji prozivaju najstrožom članicom žirija, otvoreno je iskazala zgražanje nad nastupom mladog bubnjara Roka Dubravice iz Stankovaca, a njezin komentar zapanjio je i ostale članove žirija, Maju Šuput, Janka Popovića Volarića i Davora Bilmana.

- Neosporno je tvoje umijeće, međutim ja u ovoj tvojoj vrsti izražavanja ne pronalazim ništa lijepog. Dapače, osim što me ovo čini krajnje nervoznom, imam sad nakon ove tri minute i malo blaži poriv za povraćanjem - rekla je Martina, što je bilo dovoljno da ostavi gledatelje u šoku.

- Ovo što je gospođa Martina napravila na televiziji, gdje bi se masovnost medija trebala koristiti za promicanje lijepog jezika, ljubaznosti, i kako se izražavati, ovo je ravno bullyingu odnosno promicanju bullyinga. Ovako nastaju traume, zbog ovakvog jezika. Ovako se ne motiviraju mladi ljudi, niti ih se uči pristojnosti u ponašanju. Ja sam baš zgrožena... sve se nadam da je namjerno tako isceniran show radi napetosti i fore, jer ako nije onda mi baš ni Nova TV nije jasna da ovo tolerira i dopušta ovakvo izražavanje. Sve se to i na drugačiji način može komentirati - napisala je na Facebookovoj stranici Supertalenta jedna gledateljica, a njezin je komentar zaradio više od 400 lajkova.

- Sramota da Martina sjedi u žiriju i na takav bezobrazan način omalovažava nečiji talent!! Neka joj se ne sviđaju bubnjevi, ali tako nešto izgovoriti mladiću koji ima neosporni talent prema bubnjevima je bezobrazno i nekulturno!! Bio bi red da produkcija reagira - poručio je drugi gledatelj, a slični su bili i drugi komentari na račun Martinine arogancije.

'Gospodo Martina, pa ne možete reći umirovljenicima od 70 godina da nisu prezentacija umirovljenika u RH. Ne možete reći ljudima da idu na Sjeverni pol da svojim sviranjem ne bi izazivali samoubojstva. Ne možete dečku koji svira bubnjeve reći da Vam izaziva povraćanje. Iskreno, umjesto večernjeg nedjeljnog opuštanja zgadili ste mi ovu večer svojim komentarima koji su, nadasve, bez iole osjećaja prema osobama koje, prvenstveno, vole to što su Vam pokazali. Ako ništa drugo, trebali biste cijeniti njihovu hrabrost da stanu pred Vas, pred cijelu RH i pokažu nešto što može biti osuđeno na jedan prljav način. Smatram da bi se Nova Tv, kao i Vi sami, gospođo Martina, trebali javno ispričati tim ljudima koje ste tako izvrijeđali i povrijedili', 'Smijala se i ženi koja je došla sa ribicom, nisu joj dali ni vremena da se žena opusti i snađe. Nekima je prvi put da stoje pred kamerama i nije baš jednostavno. Treba dati svakome šansu, a ne ubijati ljude u pojam i rugati se' - komentirali su.

Među 170 komentara našao se tek jedan gledatelj koji joj je pružio podršku.

- Martina je u pravu, ovo nije ništa posebno da bi se nazvalo talentom, kamoli supertalentom, pogotovo kad dodu babe pa plesu, rade cirkus od showa, želimo da nas nešto impresionira, a ovaj dečko definitivno nije, nekoga se mora izbaciti, a ostaviti baš prave talente, iako Martina je to rekla na pogrešan način - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 05:48