TRI, DVA, JEDAN - KUHAJ!

VEĆ U 1. EPIZODI NOVE SEZONE GASTRO REALITYJA ŽIRI SIPAO KRITIKE Nisu se mogli načuditi Nikoli i Tihani: Tako nešto ne postoji u kulinarskom svijetu

 
 RTL

U ponedjeljak navečer službeno je započela peta sezona popularnog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' na RTL-u. Deset novih parova pripremalo je jela koja vole jesti članovi njihovih obitelji, ali ne nužno i članovi žirija. Mateja, Mate i Tomislav nisu bili pretjerano oduševljeni određenim jelima, što se može zaključiti i prema podijeljenim bodovima.

Parovi su mogli sami odabrati za kojom radnom jedinicom žele kuhati, a tamo ih je ispod zvona čekala glavna namirnica koju su trebali spremiti - kunić, pile, srneći odrezak, patka i svinjski but. Svaki par u ravnini je imao jednaku glavnu namirnicu te im je cilj bio biti bolji od susjeda kako bi pobijedili u prvom zadatku 'prsa o prsa'.

RTL

S obzirom na to da je ovaj tjedan proglašen 'obiteljskim tjednom', kandidati su trebali jela posvetiti nekom članu svoje obitelji.

Špiček i Janković podijelili su nekoliko korisnih savjeta kandidatima prije samog početka kuhanja i 60 minuta kuhanja se počelo odbrojavati. Kandidati su u početku imali problema sa snalaženjem na jedinicama jer nisu znali gdje što stoji te kako se pali štednjak ili pećnica. Razina stresa je već u početku malo porasla, ali kandidati su se uskoro uhodali i lagano pripremali svoja jela.

RTL

Iako su svi uspjeli završiti na vrijeme, prilikom kušanja, žiri je naišao na mnoge nelogičnosti i neslaganja s kandidatima.

Nikola i Tihana panirali su piletinu prvo u krušne mrvice pa onda u jaja. Svi članovi žirija ostali su zatečeni, a Špiček je rekao kako tako nešto ne postoji u kulinarskom svijetu. Tata i sin, Marijan i Andrej, servirali su, kako bi Janković rekao, „Černobil na tanjuru“ dok su Anto i Antonijo morali pojesti svoju dekoraciju jer, kako bi Špiček rekao, „Sve što se nalazi na tanjuru mora biti jestivo!“. I kada je žiri mislio da je s katastrofama gotovo te da ih čeka šećer na kraju, Martina i Naima servirale su - krvavo pile! Mate je žarko htio ispisati ocjenu 3 na svoju kuhaču, ali je obećao kako u prvoj emisiji neće dati ocjenu nižu od 4 pa ih je tako pomilovao.

RTL

Tako su Martina i Naima došle na kraj ljestvice s ukupnih 14 bodova, dok su se najboljima pokazali upravo tata i sin sa svojim „Černobilom na tanjuru“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:50