'TRI, DVA JEDAN - KUHAJ!'

ŽELJKA POKAZALA STROGO LICE: 'OVO IZGLEDA KAO DA STE RADILI JELO ZA KLINCE' Pohanje sa žitaricama perspektivnom paru donijelo najmanje bodova dosad

 Promo RTL

U ponedjeljak navečer teleća jetra, pastrva, kunić, puretina i lignje bile su glavne namirnice natjecateljima showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'. Iako se svaki par trudio iznenaditi žiri svojim načinom pripreme navedenih namirnica, tri su para skočila na vrh ljestvice zbog kreativnosti i truda, dok su Natali i Hrvoje dobili jezikovu juhu od Željke Klemenčić!

'Ovo vaše jelo izgleda kao da ste htjeli napraviti jelo za djecu, u kojem skrivate što zapravo imaju za ručak. Kao da ste bježali od glavne namirnice, kunića. Vaše jelo nije neukusno, ali ste išli krivim putem. Polpeta vam je prevelika, a unutrašnjost vam nije pečena, dok je pohanje sa žitaricama baš za klince', objasnila je članica žirija, Željka Klemenčić, svoje viđenje Natalijinog i Hrvojevog tanjura koji je nije oduševio. Željka je, baš kao i Tomislav Špiček i Ivan Pažanin, ovom paru dala najniže ocjene dosad. Natali i Hrvoje su tako zauzeli posljednje mjesto na tablici sa sveukupno 11 bodova.

Promo RTL

Za razliku od njih, na vrhu su se uzdigla čak tri para koja su svu nadu uložili u umake za prste polizati. Kristijan i Martin su svoju puretinu obogatili 'drugačijim i interesantnim, najbolje promišljenim' umakom slatko-slanog okusa od oraha, meda i reduciranog crnog vina, te su od žirija dobili čak četiri osmice. Za petama ih prate prijateljice Katarina i Ozana, koje su uz svoju puretinu poslužile i odlično začinjene domaće krpice sa zeljem i umakom od pečenja, za što je Špiček rekao 'Užas! Koliko je dobro' i dao im prvu devetku!

Promo RTL

Najveći napredak u kuhanju imali su Arsen i Željan, koji su napravili ukusnog kunića u beurre blanc umaku. Iako kunića kod kuće nikada nisu pripremali, na kušanje su donijeli svoje najbolje jelo dosad.

Promo RTL

'To su gospoda u poznim godinama i vole kuhati, znaju što rade i razmišljaju dok pripremaju hranu. Iz dana u dan se vidi taj napredak i pristup prema hrani i dekoraciji. Danas je bio njihov dan', kazao je Pažanin koji je Arsenu i Željanu darovao devetku za trud.

Ne propustite pogledati novi nastavak kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' već sutra, u utorak, 7. veljače u 21 i 15 sati na RTL-u!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:15