Aktiviraj se!

Stotine vježbača svih generacija vježbalo uz Aktivnu Hrvatsku

Nogometaši Dinama, hokejaši, Renata Sopek, Dubravko Šimenc i Miran Kurspahić bodrili vježbače

Sve generacije vježbača ispunile su zagrebački Trg bana Josipa Jelačića na finalnom treningu sportsko edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. Više od 500 vježbača odazvalo se projektu koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Stručni tim Kineziološkog fakulteta pod vodstvom Ivana Antunovića predvodio je 50-minutni trening, dok je Renata Sopek vodila program i aktivirala vježbače. Njemu je prethodio atraktivan pokazni trening vojnika Počasno–zaštitne bojne Hrvatske vojske koji je vodio stožerni narednik Dalibor Delić. Svoje sportsko znanje pokazali su i mališani iz dječjeg vrtića Jarun, Judo škola Zagreb te klizački klub Medo.

“Hrvatska je još jednom pokazala da je svjesna važnosti tjelesne aktivnosti na zdravlje. Već petu godinu Aktivna Hrvatska promiče aktivnost i već možemo govoriti o pokretu koji je definitivno aktivirao Hrvatsku. Iskreno se nadam da će oni koji odlučuju o budućnosti naše zemlje donjeti odluke koje će tjelesnu aktivnost svrstati u jedan od prioriteta kada govorimo o prevenciji zdravlja. Ova akcija je također pokazala da kod aktivnosti ne postoji ograničenje niti po dobi, spolu, materijalnom statusu već da ono može biti primjereno svima koji donesu tu pametnu odluku. S ovim projektom idemo dalje, iako smo do sada skupili više od 25 tisuća vježbača, cilj je 4.3 milijuna, odnosno cijela Hrvatska!” - izjavio je dekan KIF-a prof. dr. sc. Damir Knjaz.

Podršku vježbačima dali su pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, nogometaši GNK Dinamo Filip Benković i Dominik Livaković, hokejaši KHL Medveščaka Ivan Janković i Luka Jarcov, vaterpolo legenda Dubravko Šimenc, plivač Aleksei Puninski, glumac Miran Kurspahić te mnogi drugi. Generalni partner projekta je HEP, a zagrebačko vježbanje održalo se uz podršku Grada Zagreba i Turističke zajednice Zagreba.

“Preventivni pregledi su izuzetno bitni za održavanje psiho-fižičkog zdravlja pojedinca i spašavaju živote. Pozivam sve građane Hrvatske da povećaju brigu za vlastito tijelo, da svojim djelovanjem budu primjer djeci i drugima u svojoj okolini. Jedino ćemo tako imati zdravije i u tom smislu odgovornije društvo!” – izjavio je posebni savjetnik Predsjednice RH doc.dr.sc. Tomislav Madžar.

Vježbačima su uvodna predavanja održali dr. Iva Pejnović-Franelić iz Hrvatske liječničke komore, koja je građanima mjerila indeks tjelesne mase. Na Trgu je vježbače educirao i doc. dr.sc. Tomislav Madžar kao izaslanik Predsjednice RH. Zanimljiva predavanja održali su i stručnjaci iz Biotreninga, prof. Marin Dadić i Definicije hrane dipl.ing. Karmen Matković-Melki.

Projekt Aktivna Hrvatska ove je godine educirao građane u Požegi, Murskom Središću, Rovinju, Vodicama, Dubroviku, Zadru i Zagrebu. Nakon finalnog treninga projekt kreće u šestu sezonu. “Šestu sezonu počinjemo već sutra pripremnim aktivnostima. Projekt će, uz sportske aktivnosti, krenuti više u smjeru zdravlja, pošto je ovo područje uz samu aktivnost građana najbitnije za naš svakodnevni život” - izjavio je glasnogovornik projekta Toni Dabinović.

Svi vježbači dobili su HEP majice, NIVEA paket proizvoda za njegu tijela, a za osvježenje bočicu Mg Mivela vode vašeg srca. OTP banka poklonila je šilterice i lopte. Vježbači su probali zalogaj Omegola. Prostirke za vježbanje kao i posebno iznenađenje pripremio je Decathlon u čijoj sportskoj opremi je vježbao tim Aktivne Hrvatske. Vježbači su dobili i primjerak Jutarnjeg lista, časopise Men's Health i Lijepa&Aktivna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:32