EMILY RATAJKOWSKI

BIZNIS MODEL NAJLJEPŠE ŽENE NA SVIJETU Ne srami se svog tijela i od njega je napravila unosan posao: Evo kako je zaradila milijune

 Instagram

Razgolićene fotografije američke glumice, ali prije svega modela Emily Ratajkowski na kojima ističe raskošne obline i isklesano tijelo na društvenim su mrežama gotovo svakodnevna pojava. No, s obzirom na to da joj je slavu i brojne angažmane donijela upravo crnobijela fotografija na kojoj je potpuno gola i koja je 2012., kad je imala 21 godinu, izašla na naslovnici erotskog časopisa “treats!”, nije ni čudo da se lijepa manekenka iznova hvali onim što smatra svojim najjačim adutom, što joj je dosad priskrbilo oko dva milijuna dolara.

Naime, nakon spomenute naslovnice, Ratajkowski su angažirali u nekoliko glazbenih spotova, a najviše kontroverze izazvao je onaj Robina Thickea za pjesmu “Blurred Lines” koja je u nekoliko zemalja bila proglašena hitom godine, ali i izazvala brojne reakcije zbog seksističkog konteksta samog videa. No, Emily je priskrbio svjetsku slavu. Naime, uz još nekoliko modela Ratajkowski se pojavljuje u spotu u toplesu i jedva primjetnom donjem rublju. Video je na YouTubeu pogledan više od 170 milijuna puta, a na kontroverze oko seksističkog sadržaja Ratajkowski je odgovorila kako smatra da su žene u spotu tek sarkastično luckaste.

Kako bilo, “Blurred Lines” priskrbio je Ratajkowski status seks-simbola. U srpnju 2013. tako se ponovno u toplesu pojavila na naslovnici američkog izdanja GQ-a, u listopadu ju je časopis Esquire proglasio “ženom godine”, a u prosincu ju je Rolling Stone uvrstio među 20 seks-simbola. U veljači 2014. osvanula je, naravno u kupaćem kostimu, prvi put na naslovnici časopisa Sports Illustrated, njezino je ime bilo među 12 ljepotica kojima je taj magazin slavio svoju 50. godišnjicu, a na naslovnici se pojavila i iduće godine.

Uz Bena Afflecka

Među najpoželjnije i najseksi žene svijeta uvrstili su je i Maxim i FHM. Uslijedio je još čitav niz spotova, poput onog Maroon 5 “Love Somebody”, koji redom slave njezinu seksualnost, a seksepil je igrao i veliku ulogu kod angažmana za slavni brend donjeg rublja Victoria’s Secret, ali i neke filmske role. A sve to krenulo je te, za njezinu karijeru znakovite, 2013. godine.

Nakon par manjih uloga poput one u tinejdžerskoj seriji “iCarly” i nekoliko manjih filmskih, na nagovor Bena Afflecka David Fincher angažirao je Ratajkowski za film “Nestala” u kojem je glumila Affleckovu ljubavnicu. Prvu glavnu ulogu dobila je prije dvije godine u filmu “We Are Your Friends”, gdje je glumila uz Zaca Efrona, a istaknutu ulogu imala je i u mini seriji “The Spoils Before Dying”.

Ipak, karijera modela puno je bogatija od glumačke. U kupaćem kostimu pojavila se na naslovnici časopisa Sports Illustrated 2014. i 2015. godine.

Reklama za super bowl

Prvu priliku za šetnju modnom pistom dao joj je Marc Jacobs 2015. na njujorškom Tjenu mode, a nakon toga najprestižniji modni časopis Vogue uvrstio ju je među 12 novih zvijezda svijeta mode. Otad je i stalna manekenka za Miu Miu na Tjednu mode u Parizu. Pojavila se u reklami za Buick tijekom 50. Super Bowla, a broj naslovnica modnih časopisa teško je i nabrojati.

Njezino savršeno tijelo bilo je neodoljivo i poznatom brendu nakita Jacquie Aichea koji ju je lani angažirao za svoju proljetnu kampanju i odjenuo samo u lančiće, narukvice, ogrlice i prstenje. A prošle godine odradila je i posao u Rusiji snimivši spot s tamošnjom velikom zvijezdom Dimom Bilanom. Naravno, Emilyno tijelo opet je bilo u prvom planu. Za početak 2017. osvanula je na naslovnici španjolskog Voguea za veljaču.

Za sebe će, pak, ova 26-godišnja zvijezda u usponu reći da je moderna feministica, zagovornica planiranog roditeljstva, kao i prava žena da izraze svoju seksualnost. Kako bilo, angažmana joj ne nedostaje, a dok ne snima ili ne šeta modnim pistama, Emily se sama potrudi da fokus ostane na njoj pa neumorno na svom Instagramu objavljuje svoje provokativne fotografije, iznova raspaljujući maštu svojih brojnih obožavatelja i pratitelja. S druge strane, sama je velika obožavateljica prve dame SAD-a Melanije Trump.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:10