SAMA SEBI JE DOVOLJNA

BOGATIJA OD ADELE, A U 37 GODINA KARIJERE NIJE BILA NA TURNEJI Jedna od najuspješnijih pjevačica živi kao vuk samotnjak, dvorac dijeli samo s mačkama

 Profimedia, SIPA USA

Svjetsku slavu osigurao joj je hit 'Orinoco Flow' 1988. godine, ali Enya, pjevačica, producentica i višestruka dobitnica Grammya, umjesto glamurozna života pod reflektorima pozornice izabrala je potpunu anonimnost.

Irska 54-godišnja glazbenica ipak je napravila iznimku i pojavila se na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja u Los Angelesu, a to je bio dovoljan razlog da se britanski mediji raspišu o njezinu privatnom životu, koji, tvrde, skriva 'kao zmija noge'.

- Enya je oduvijek bila tajanstvena. Jednostavno nije tip žene uz koju se možeš zabaviti i dobro nasmijati. Rijetko tko bi s njom otišao na pivo. Pravi je samotnjak - tako ju je nedavno opisala dugogodišnja prijateljica, a s njom se slaže i glazbeničin stric Noel Duggan.

Pjevačica živi u impresivnom dvorcu u južnom Dublinu iz kojega puca nevjerojatan pogled na Irsko more. Kupila ga je 1997. godine za 2,5 milijuna funti (oko 22 milijuna kuna), a jedino društvo u tom golemom zdanju su joj mačke.

Prvi susjed joj je Bono iz rock benda U2, ali Enya i njega rijetko viđa.

- Jednom mi je pokucao na vrata jer mu je trebalo smeđeg šećera - rekla je glazbenica lani u jednom od rijetkih gostovanja u televizijskom showu 'This Morning'.

Enya je u 37-godišnjoj karijeri objavila devet studijskih albuma, prodala 75 milijuna ploča i zaradila oko 91 milijun funti (oko 801 milijun kuna), što je čini najbogatijom glazbenicom na anglo-irskoj glazbenoj sceni (bogatijom i od Adele), iako nikada nije ni bila na pravoj turneji.

Kad su je svojedobno pitali zašto se o njezinu životu tako malo zna, odgovorila je:

- To je moj izbor. Nema ništa loše u promociji onoga što radiš, ali čim osjetim da se pretjeruje, povlačim se jer mi sve to postaje nekako lažno i kvarno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:19