LJUBAV JAČA OD SVEGA

FOTO: KEMIJA MEĐU NJIMA JE BILA OČITA OD POČETKA, OSTALI SU SKUPA SKORO 60 GODINA Jedna fotografija otkrila nježne poglede Lule i Bate Živojinović

Bata i Lula Živojinović
 Matija Koković / Arhiva Cropix

Lula i Bata Živojinović bili su jedan od najdugovječnijih parova u glumačkom svijetu na ovim prostorima, a u braku su bili gotovo 60 godina. Jedna fotografija objavljena na njegovom službenom profilu na Instagramu otkriva kako su otpočetka bili privrženi jedan drugome.

Kako piše Blic, Živojinović je u mlađim danima bio na glasu kao veliki zavodnik, a nesumnjivo je bio jedan od najpoželjnijih glumaca. No, već je onda gledao samo Julijanu. Fotografija je nastala 1978. godine na snimanju serije 'Čardak ni na nebu ni na zemlji'. Bata je više puta isticao da je brak jedina konstanta u njegovom životu.

- Otkad znam za sebe Bata je bio uz mene. I to doslovce. Već u najranijem djetinjstvu on je postao dio mog života. Poznavao se s mojim starijim bratom, ista su generacija. S vremenom, zajedno smo odrastali i sazrijevali, osnovali obitelj, djeca su brzo došla. Sve je išlo spontano i normalno, čini mi se da drugačije nije ni moglo biti - rekla je svojedobno Lula za Blic.

Naglasila je da su oboje kao mladi bili temperamentni i da je među njima oduvijek postojala kemija, čak i pred sam kraj Batinog života.

- Od samog početka smo uspjeli kanalizirati ljubav i koristiti je kao zajednički neiscrpan rezervoar emocija i snage. Naša ljubav je učinila da se osjećamo kao jedno biće, prolazeći kroz sve lijepe i teške trenutke. Uvijek smo vjerovali u sebe, u nas, zadovoljavajući se malim, a važnim stvarima u životu, cijeneći svaki dan, rekla je Lula.

Bata Živojinović je preminuo u 22. svibnja 2016., dva tjedna prije nego što je proslavio 83. rođendan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:59