SNAŽNA PORUKA

FOTO: POSTALA JE MISICA, A ONDA SE SUOČILA S KOMENTARIMA DA JE PREDEBELA 'Neću prestati jesti, odustajem od svega!'

 instagram

Nakon što se prošle godine okitila titulom Miss Islanda, Arna Ýr Jónsdóttir ovih se dana trebala natjecati i na izboru za Miss Grand International, jednom od pet vodećih izbora ljepote u svijetu. No nakon što joj je jedan od osnivača tog natjecanja javno poručio da je debela i da bi trebala prestati jesti, ova je Islanđanka odlučila odustati od ovog izbora.

Pismo koje je poslala organizatorima natjecanja o svojoj odluci 20-godišnja Arna je podijelila i na Instagramu.

- Ja sam vrlo snažna žena, ali moja snaga ponekad nije dovoljna. Vaši članovi poručili su mi da moram smršavjeti jer sam predebela te da imam preširoka ramena. Četiri dana prije natjecanja rekli su mi da moram jesti manje pa ću vam se više svidjeti. No zapravo, onaj tko mi kaže da sam predebela me ni ne zaslužuje. I to je razlog zbog kojeg odustajem od ovog natjecanja. Ovaj izbor ne zaslužuje moje lice, tijelo, osobnost ili srce - zaključila je Arna u pismu.

Usput je pozvala organizatore natjecanja da otvore oči jer, kako je napisala, 2016. je godina te im je vrijeme da počnu uviđati što je stvarna ljepota.

- Nisam tužna, samo sam iskoristila ovu priliku kako bih se zauzela za sebe i sve ostale žene, mlade djevojke, kako bih im dala do znanja da je u redu da budu to što jesu - zaključila je misica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:26