BOLEST SE VRATILA

FOTO: 'PUNO STRAŠNIJE IZGLEDAM S FLASTEROM, NEGO BEZ NJEGA' Holivudski glumac vodi bitku s opakom bolešću, tkivo su mu kirurški odstranili s nosa...

 TWITTER

Glumcu Hughu Jackmanu, zvijezdi filmova 'Logan', 'X-Men' i 'Wolverine', ponovno se vratio rak kože.

Australac je na društvenoj mreži objavio kako su mu liječnici na nosu pronašli stanice bazocelularnog karcinoma, koji je najčešći oblik raka kože. Uglavnom se javlja na dijelovima tijela koji su najviše izloženi suncu - glavi i vratu. Bazocelularni karcinomi mogu rasti godinama bez ikakvih vidljivih simptoma, ali ako se ne liječe na vrijeme, iako se smatraju najmanje opasnima, mogu uništiti okolno tkivo.

Jackman je na Twitteru objavio fotografiju snimljenu poslije manjeg kirurškog zahvata kojim su mu liječnici odstranili oboljelo tkivo na nosu.

- Zahvaljujući redovitim kontrolama i odličnim liječnicima, sve je u redu. Zapravo, puno gore izgleda s flasterom, nego bez njega - napisao je Hugh te upozorio sve koji ga prate na društvenoj mreži da se ne izlažu suncu bez odgovarajuće zaštitne kreme.

Holivudskom glumcu ovo je sedmi put da se liječi od raka kože. Bolest su mu dijagnosticirali 2013. godine, a Jackman se mora kontrolirati svaka tri mjeseca.

Prošla dva puta bolest mu se pojavila isto na nosu, a otkrio ju je na vrijeme jer ga je supruga Deborra-Lee Furness, također glumica, doslovce natjerala da ode na pregled.

- Čuti riječ rak šokantno je za svakoga. Nažalost, ova vrsta karcinoma jako je česta u Australiji. U djetinjstvu i mladosti nikada se nisam mazao kremom za sunčanje i logično je da mi se sve vraća. Zato, ljudi, ne budite glupi poput mene - zaključio je 48-godišnji Hugh.

SYDNEY, AUSTRALIA - AUGUST 24:  Hugh Jackman poses during a press conference at Four Seasons Hotel on August 24, 2015 in Sydney, Australia.  (Photo by Brendon Thorne/Getty Images)
Getty Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:30