CRNOGORSKI UMJETNIK

FOTO: RAMBO AMADEUS SA SPECIJALNIM MAGARCEM U SPLITU Koncert nije htio najaviti: 'Ne mogu ja to, ne volim ih nagovarati... I te najave...'

 
Na fotografiji: Hrvoje Cokarić i Rambo Amadeus
 Paun Paunović / CROPIX

Svoju FAP mašinu Rambo Amadeus zamijenio je u petak na Prvoj vodi solarnim magarcima. Onima u sklopu projekta Toward Europe aktivista Hrvoja Cokarića, koji za cilj ima okupiti umjetnike s idejom kako u artističke svrhe koristiti tovare iz Marjanskog zoološkog vrta što na sebi nose panele i ćelije preko kojih sunčeve zrake pretvaraju u energiju, piše Slobodna Dalmacija.

Crnogorski umjetnik pravog imena Antonije Pušić s njima je prošetao i, kaže, fotografirao se s narodom.

- Doveli smo magarca Kazimira, stavili mu solarne panele i napravili da ima akumulator s kojeg se mogu napuniti uređaji. Sve je to u cilju promoviranja održivog razvoja i solarne energije - ističe Rambo, a razlog zašto je magarcima oduševljen leži u činjenici da i sam priprema neobičan projekt.

- Gradim solarnu jedrilicu i trebala bi biti gotova do 1. svibnja. Rješenje joj je jednostavno - brod na palubi ima panele, a oni pune akumulatore pa se stvara pogon motoru na struju. Ima 'zero emission', dakle ne stvara štetni Co2. Niti zagađuje more, niti zrak. To je pionirski pothvat - najavljuje Rambo.

Otkačeni glazbenik u subotu će nastupiti u splitskom klubu Kocka, no sam ga nije htio najaviti, piše Slobodna.

- Ma ne mogu ja to, ne...

Na objašnjenje novinara da se radi o uobičajenoj praksi i pitanje zar ne bi htio što više fanova na koncertu, rekao je:

- Ma volim ja da dođu, ali ne volim ih nagovarati, i te najave... Radujem se svakome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:06