JEZIVO

FRONTMEN LINKIN PARKA UMRO NAKON BOLESNE PODVALE NA INTERNETU Samo dva dana prije nego li se ubio objavljena je prebizarna vijest...

 Profimedia, Uppa entertainment

Frontmen Linkin Parka, Chester Bennington (41), počinio je samoubojstvo u svom domu u Palos Verdesu blizu Los Angelesa samo nekoliko dana nakon što je na internetu procurila lažna vijest o njegovoj smrti.

Slavni 41-godišnji pjevač sa svojim rock bendom trebao je krenuti na turneju idućeg tjedna, nakon što su izdali novi album. The Independent piše kako se Bennington u prošlosti borio s drogom i alkoholom, kao i depresijom.

Bizarno, ali satirični portal MediaMass objavio je članak prije njegove smrti, pod nazivom 'Chester Bennington umro je 2017.: Frontmena Linkin Parka ubila je lažna vijest na internetu'.

Kako su napisali, njihov članak potaknula je Facebook stranica pod nazivom 'R.I.P. Chester Bennington', koja je kreirana još u utorak i munjevitom brzinom prikupila milijun lajkova. Mnogi obožavatelji odmah su počeli izražavati sućut pjevaču koji je u tom trenutku bio sve samo ne mrtav. Ipak, neki su izrazili sumnju prema ovoj vijesti, istučući kako nitko od velikih medija nije prenio tu priču.

MediaMass citirali su Facebook stranicu na kojoj je pisalo:

- Oko 11 sati u utorak (18. srpnja 2017.) naš omiljeni pjevač Chester Bennington je preminuo. Chester Bennington je rođen 20. ožujka 1976 u Phoenix. Nedostajat će nam, ali nikad ga nećemo zaboraviti. Molimo vas da izrazite sućut komentirajući i lajkajući ovu stranicu.

Nakon toga MediaMass je objasnio kako se vijest o smrti Chestera Benningtona proširila diljem svijeta, no kako se radi o podvali koja je samo jedna u nizu lažnih vijesti o smrti celebrityja.

- Srećom, frontman Linkin Parka je živ i zdrav - napisali su.

Međutim, samo nekoliko sati kasnije, portal je objavio pravi članak o smrti Benningtona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:06