ALISON BRIE

GLUMICA RAZOTKRILA PONIŽAVANJE ŽENA U HOLLYWOODU 'Javila sam se za ulogu od tri rečenice. Morala sam doći u bikiniju, a onda su mi rekli da ga skinem'

Alison Brie
 Profimedia, NPG

Zvijezda serija 'Momci s Madisona' i 'Klub otpisanih' Alison Brie požalila se kako se audicije za ženske uloge nisu mnogo promijenile od 80ih godina do danas, te da se i dalje radi o mučnom procesu.

Brie je sudjelovala na panelu na ATX televizijskom festivalu ovaj tjedan, u sklopu kojeg je promovirala novu seriju GLOW, feminističke autorice Kenji Kohan - slavne po serijama 'Trava' i 'Narančasta je nova crna'.

U seriji GLOW, koju producira Netflix, priča prati glumice koje pokušavaju naći glumački posao u osamdesetim godinama prošlog stoljeća, no umjesto toga pronalaze posao u svijetu profesionalnog hrvanja.

Brie i njene kolegice pričale su o razlikama u Hollywoodu onda i sad, kada je rekla da je glumicama i dalje teško.

- Audicije se nisu mnogo promijenile, rekla je i prepričala osobnu anegdotu.

- Na početku moje karijere, prijavila sam se na audiciju za ulogu s tri rečenice u seriji 'Svita', gdje sam se morala pojaviti u bikiniju. A oni su mi rekli 'ok, a možeš li sad skinuti gornji dio?'

No, priznala je kako se žene svejedno bore za uloge, iako ih nema mnogo i često su ponižavajuće.

- Prošla sam kroz audicije za Marvelove filmove, i javila sam se milijun puta za uloge s tri rečenice i praktički molite da ih dobijete. I bila bih sretna da ih dobijem. Jednostavno je brutalno, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:03