POVRATAK NA SCENU

INTIMNA ISPOVIJEST OLIVIJE NEWTON JOHN 'Zbog bolesti do nedavno nisam mogla ni hodati, no otkad konzumiram marihuanu, puno mi je bolje'

Olivia Newton-John, snimljena 27. studenog 2016.
 Phil McCarten/File Photo / REUTERS

Olivia Newton-John vratila se na scenu nakon što zbog raka dojke, kako je izjavila, do nedavno nije mogla ni hodati.

- Sada mogu hodati, ali samo kratke udaljenosti, kazala je Newton John u australskom izdanju emisije 60 Minutes.

U svibnju je ovoj australskoj glumici i pjevačici, fitness ikoni i jednoj od najvećih zvijezda s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih, dijagnosticiran rak dojke koji je u međuvremenu metastazirao i na križnu kost.

Zvijezda je isprva odgodila prvi dio svoje koncertne turneje jer je mislila da je riječ o išijasu, ali daljnji testovi otkrili su puno gore vijesti.

- Moram proći kroz ovo, imam još puno posla. Ali naravno da je sve ovo zastrašujuće. Lagala bih kad bih rekla da nisam bila prestravljena. No, rekla sam sama sebi: Moraš proći kroz ovo - kazala je Newton John za 60 Minutes.

Pjevačica (68) je priznala kako joj je najgora stvar bila ogromna bol koju je osjećala, a pokušaji da ipak održi najavljene koncerte bili su 'zbilja očajnički'.

Sada se Olivia protiv boli bori medicinskom marihuanom, koju uzgaja njen suprug John Easterling.

- Stvari će ići na bolje. Puno je žena kojima se vratio rak i nastavile su nakon toga sa svojim životima te doživjele starost - kaže Newton John.

Početkom kolovoza obožavateljima je poručila kako se osjeća sjajno i jedva čeka da se vrati na turneju. Kasnije tog mjeseca nastupila je i u Victory Theatru, prvom od serije nastupa koji će trajati do prosinca.

Jedna od omiljenih zvijezda rak dojke otkrila je još 1992. te je prošla kroz djelomičnu mastektomiju, devet mjeseci kemoterapije i rekonstruciju dojke. Nakon što je uspjela pobijediti bolest, Newton John postala je žestoki pobornik istraživanja raka dojke i njegova ranog otkrivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:30