WINONA RYDER

'JEDNOM SU ME U ŠKOLI TAKO PREBILI DA SAM ZAVRŠILA NA ŠIVANJU' Čuvena glumica duboko u sebi cijelo je vrijeme vodila borbu s traumama iz djetinjstva

 
 Profimedia, United Archives

Generacija stasala u devedesetima sjeća se Winone Ryder kao ikone grunge pokreta. Vinula se u zvjezdane visine ulogom u filmu Edward Škaroruki, a danas je svi gledamo u ulozi Joyce Byners hit seriji na Netflixu 'Stranger Things'. U javnosti su se pojavile dosad nepoznate informacije o borbama koje je ova glumica vodila u mladosti.

U nedavno objavljenoj biografiji Winone Ryder, autor Niger Goodall donosi niz detalja iz glumičinog djetinjstva i mladosti.

Dok su radili na knjizi, Winona se otvorila te mu ispričala kako je imala dosta teško djetinjstvo, patila je pod terorom svojih vršnjaka koji su je maltetirali.

Cijenjena i nagrađivana glumica, koja danas ima 46 godina, ispričala je kako su je napadali jer je 'nosila odjeću za dječake'. Jednom prilikom su je tako žestoko istukli da je završila na šivanju. Nevjerojatno, ali ista ta osoba koja ju je u mladosti napala, kasnije je glumicu tražila autogram. Winona to smatra svojom pobjedom.

I dok je dvadesetak godina bila omiljena i u Hollywoodu, ali i diljem svijeta, duboko u sebi cijelo je vrijeme vodila borbu s traumama iz djetinjstva.

'Jednom sam u školi nosila odjeću iz 'Vojske spasa'. Kada sam se pojavila na hodniku, napali su me, udarili glavom u školski ormarić. Pala sam, i dok sam ležala na podu, drugi učenici su me počeli udarati. Završila sam na šivanju', prisjeća se Winona najtežih trenutaka.

Najgore od svega palo joj je to što je škola reagirala tako da su nju izbacili iz škole, a ne zlostavljače. I dok je škola zataškala cijeli slučaj, a nju koja se isticala u mnoštvu uklonili iz okoline, i na taj način su 'riješili problem', ona se sa svojim zlostavljačima nakon nekoliko godina našla licem u lice.

Kako je ispričala, jednom je ušetala u kafić, i naišla na jednu od djevojaka koje su je cipelarile. Djevojka je povikala za njom: 'Winona, Winona, mogu li dobiti tvoj autogram?'.

'Pitala sam je sjeća li se kako je u sedmom razredu prebila jednu djevojčicu? Odgovorila je da se sjeća. Odgovorila sam joj: J*** se. To sam bila ja'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:02