U BRITANIJI NEMA ZASTARE

JOŠ JEDNA GLUMICA OPTUŽILA MOĆNOG HOLLYWOODSKOG PRODUCENTA ZA SILOVANJE 'Uspaničila sam se i nisam znala što da radim. Bio je velik i težak čovjek'

 
 Profimedia, Press Association

Norveška glumica izjavila je u srijedu da ju je Harvey Weinstein silovao 2008. u Londonu, ali još nije odlučila hoće li tužiti američkog producenta.

Glumica Natassia Malthe (43), rekla je na tiskovnoj konferenciji u New Yorku da je hollywoodskog magnata upoznala na završnoj večeri dodjele britanske filmske nagrade Bafte. Tamo je bio sa svojom tada dvomjesečnom suprugom.

Par sati kasnije, Weinstein se, vičući i udarajući u bubanj, pojavio pred vratima njezine hotelske sobe, pa mu je otvorila bojeći se da ne izazove skandal jer je u istom hotelu spavalo mnoštvo ljudi iz filmske industrije.

- Nije izgledao normalno, izgledao je drogirano. Upao je u sobu i krenuo ravno prema krevetu gdje je skinuo hlače. Uspaničila sam se i nisam znala što da radim. Bio je velik i težak čovjek. Počeo je nabrajati slavne glumice koje su spavale s njim i kazao kako 'upravo zbog toga tu di jesu'. Idući tren bio je na meni, a ja sam se borila da ga maknem.

Pošto je odbila spolni odnos s njim, producent je nasrnuo na nju i silovao je, rekla je.

- Nije koristio kondom, ali nije ni svršio u mene. Izvadio ga je i masturbirao te tako svršio. Ležala sam zatvorenih očiju i samo se molila da čim prije završi. Bila sam oduzeta i puna gađenja. Idući dan poslao mi je scenarij za film 'Devet'. Bilo mi je neugodno zbog onog što se dogodilo, ali odlučila sam otići na audiciju.

Nakon toga, jednom prilikom pozvao ju je na seks u troje s još jednom djevojkom, a ona ja je izvrijeđala i rekla mu da uloga u filmu ne vrijedi svega što joj je učinio.

- Poludio je i kazao kako mi je dao sjajnu priliku i da sam nezahvalna kučka. Tada sam odustala od filma i napustila SAD i karijeru glumice.

Malthe je deveta žena koja je optužila Weinsteina za silovanje.

Britanski zakon ne predviđa zastaru za kazneno djelo silovanja.

Odvjetnica je rekla da glumica "proučava mogućnosti" za podizanje tužbe te da zasad "nije donijela odluku".

Pedesetak žena je dosad progovorilo o spolnom uznemiravanju, napastovanju i silovanju koje su trpjele od osnivača studija Miramax, ali nijedan njihov iskaz još nije rezultirao optužnicom.

Natassia Malthe koja je od sredine 90-ih snimila pedesetak filmova, sedma je žena koja je dosad javno optužila Harveyja Weinsteina za silovanje. Prije nje su to učinile glumice Rose McGowan i Asia Argento.

Odvjetnica Allred, čije su četiri klijentice već javno istupile protiv američkog producenta, rekla je da su joj se obratile i druge žrtve koje će uskoro izaći u javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:14