PODJELA IMOVINE

KAKO JE PROPAO BRAK KOJI BI MOGAO REZULTIRATI JEDNIM OD NAJSKUPLJIH RAZVODA U POVIJESTI Daša bi mogla dobiti više stotina milijuna dolara

Svijet, naravno, neće stati, ali će se dobrano zatresti jer razvodi se jedan od najpoznatijih i najbogatijih parova svijeta, oligarh Roman Abramovič i njegova treća žena, Daša Žukova, nakon deset godina braka. Od ponedjeljka, kad je ova vijest procurila u medije, svi britanski mediji spekuliraju o gorućim pitanjima.

Predbračni ugovor

Hoće li biti ovo najskuplji razvod u povijesti? Koliko se dugo već razvod “kuha”? Koliko će novca bivša manekenka dobiti u razvodu?

Prema pisanju Daily Maila, Daša bi u razvodu trebala dobiti nekoliko stotina milijuna funti, što bi bio najskuplji razvod u povijesti. Par, koji inače ima dvoje djece, za New York Post dao je izjavu i objasnio da je razvod bio zajednička odluka. Razlog rastave su nepomirljive razlike, a još nije poznato imaju li potpisan predbračni ugovor.

“Nakon zajedničkih 10 godina donijeli smo vrlo tešku odluku o rastavi, ali ostat ćemo bliski prijatelji, roditelji i partneri u projektima koje smo zajedno radili. Obvezali smo se da ćemo i dalje skupa odgajati naših dvoje djece”, rekli su za NY Post.

Vijest o prekidu došla je samo tjedan dana nakon što je Abramovič prisustvovao zabavi u Sankt Peterburgu bez supruge. Žukova je u međuvremenu uživala u večerama s bogatim newyorškim jet-setom, a 8. lipnja fotografirana je kako slavi svoj rođendan u New Yorku bez vjenčanog prstena na ruci.

Bivši Abramovičev susjed u medije je izašao s tvrdnjom kako par živi odvojeno već mjesecima, točnije od prošlog Božića. “Očigledno, cijela rastava bila je noćna mora jer su trebali o svemu obavijestiti svojih dvoje djece, a on je trebao pronaći pravi trenutak kako priopćiti vijesti svojim petero djece koje ima s bivšom suprugom Irinom”, rekao je bivši susjed za Daily Mail.

Roman Abramovič, 50-godišnji Rus, vrijedan više od devet milijardi funti, vlasnik je britanskog nogometnog kluba Chelsea te ima udjele u tvrtkama čelika Evraz i rudarskoj tvrtki Norilsk. Uz to, trenutno se nalazi na 139. mjestu Forbesove liste najbogatijih ljudi svijeta i najbogatiji je čovjek u Rusiji. Međutim, rođen je siromašan, a obogatio se 1990-ih kad je tijekom privatizacije preuzeo naftnu tvrtku i prodao je za 13 milijardi dolara 2005. godine.

Priča Daše Žukove, 36-godišnje prekrasne bivše manekenke, bitno se razlikuje. Daša je kći molekularne biologinje Elene i naftnog magnata Aleksandera. Dolazi iz bogate obitelji, ali je novac trošila na ulaganje u obrazovanje i kasnije u posao. Osnivačica je modnog magazina Garage Magazine, modne marke Kova&T, bivša urednica modnog časopisa Pop, kolekcionarka umjetnina i poduzetnica. U upravi je muzeja Metropolitan, a priča se da je upravo ona mužu prenijela ljubav prema umjetnosti. Danas oni zajedno rade na dva projekta koja su pokrenuli, Garage Museum of Contemporary Art u Moskvi i New Holland Island cultural center u Sankt Peterburgu.

Stare ljubavi

Par je prvi put snimljen zajedno prije dvanaest godina na utakmici u Španjolskoj. U to vrijeme Abramovič je još bio u braku s drugom suprugom Irinom Vjačeslavovnom Malandinovnom, a Žukova se navodno viđala s Lordom Freddiejem Windsorom, nakon što je prekinula vezu s tenisačem Maratom Safinom. Abramoviču se Daša odmah svidjela te su ona i njezin otac pozvani na novogodišnju zabavu kod Abramovičevih. Nakon tri godine veze par je 2008. godine odlučio ozakoniti vezu, a brak su dugo godina čuvali od javnosti. Njihovo prvo dijete, sin Aaron Alexander, rođen je u prosincu 2009. godine, dok je kći Leah Lou rođena u travnju 2013. godine.

Bivša stjuardesa

Bogati Rus iza sebe već ima dva propala braka. Sa svojom prvom suprugom, Olgom Jurevnom Lisovom, vjenčao se 1987. godine, a rastali su se tri godine kasnije. Već nakon godinu dana, 1991. ušao je u brak s Irinom. Bilo je to prije nego što je stekao svoje bogatstvo za vrijeme privatizacije. Njihov brak bio je puno dulji. Zajedno su bili čak 16 godina i imaju petero djece. Razveli su se 2007. godine u Rusiji, a Abramovič je bivšoj ženi isplatio 150 milijuna funti, što je u to vrijeme bila četvrta najveća brakorazvodna parnica u povijesti.

Pravni eksperti predviđaju da bi se razvod s Dašom također mogao završiti u Rusiji, kako bi Abramovič minimalizirao isplatu sredstava koja uključuju luksuzne vile u New Yorku, Londonu, Moskvi i Coloradu, jahte i nabrijane aute. Abramovič posjeduje i drugu najveću privatnu jahtu na svijetu nazvanu Eclipse vrijednu 300 milijuna funti. Ima i dvorac na jugu Francuske vrijedan 30 milijuna funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:23