TURBULENTAN POČETAK KARIJERE

Kao dijete bila je u centru najvećeg seks skandala, a onda je postala zvijezda Hollywooda

 Getty Images / Getty Images

Brooke Shileds, koja je publici najpoznatija po ulozi u filmu 'Plava laguna', karijeru je započela kao model, a već s 13 godina imala je glavnu ulogu u kontroverznom filmu 'Pretty Baby' u kojem je igrala dječju prostitutku.

Zbog golišavih scena uslijedile su brojne optužbe za dječju pornografiju. Javnost je zbog ovog poteza osudila njezinu majku, Teri Shields, jer je dopustila da se njezinu kćer uvuče u takvo nešto, ali ona se na te razne komentare nije obazirala. Navodno je fotografije iz filma 'Pretty Baby' pokušala i prodati.

No gore od toga bila je njezina fotografija za koju je pozirala gola. Iako to možda na prvu ne zvuči čudno, fotografija je nastala kad je imala samo deset godina, a snimio ju je umjetnik Richard Prince. Kontroverzna fotografija glumice tada je izazvala zgražanje javnosti, a reakcije su iste i danas. Djelo na kojem je Brook nauljena i našminkana nazvano je 'Duhovna Amerika' , a stručnjaci su fotografiju opisali kao komplicirano djelo gole djevojčice koja izgleda poput dječaka koji je našminkan tako da nalikuje ženi.

Fotografija je 2009. godine trebala biti izložena u galeriji Tate Modern u Londonu, no uklonjena je nakon upozorenja policije. Već do 16. godine Brooke je postala jedno od najprepoznatljivijih svjetskih lica zahvaljujući provokativnoj karijeri modela i kontroverznim glumačkim ulogama. Brooke je devedesetih godina odustala od manekenske karijere. Imala je nekoliko manjih filmskih uloga, a od 1996. do 2000. igrala je glavnu ulogu u seriji 'Suddenly Susan'.

Što se tiče privatnog života, Brooke se udavala dva puta.

Dvije godine je provela u braku s tenisačem Andrejem Agassijem, a 2001. udala se za Chrisa Henchyja s kojim ima dvije kćeri. Glumica je bila i dobra prijateljica s Michaelom Jacksonom. Iako je njihovo prijateljstvo mnogima bilo neobično, ona je tvrdila da su na neki čudan način bili povezani te da su uvijek mogli računati jedno na drugo.

ANTIBES, FRANCE - MAY 19:  Brooke Shields attends amfAR's Cinema Against AIDS Gala during the 64th Annual Cannes Film Festival at Hotel Du Cap on May 19, 2011 in Antibes, France.  (Photo by Francois Durand/Getty Images)
Getty Images / Getty Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:17