KRAJ LJUBAVI

KRAH BRAKA RUSKOG MULTIMILIJARDERA, NA POMOLU NAJSKUPLJI RAZVOD U POVIJESTI Roman i Daša bili su zajedno deset godina, evo gdje je puklo

 
Daša Žukova i Roman Abramovič 2008.
 Eddie Keogh / REUTERS

Ruski multimilijarder i predsjednik nogometnog kluba Chelsea Roman Abramovič razvodi se od svoje treće supruge, Daše Žukove, nakon 10 zajedničkih godina. Par ima dvoje djece, vijest o razvodu objavili su zajednički i za Page Six dodali da su ostali u prijateljskim odnosima.

- Nakon deset zajedničkih godina donijeli smo tešku odluku o razvodu, ali ostat ćemo bliski prijatelji, roditelji i partneri u projektima koje smo zajedno pokrenuli. Naše dvoje djece želimo odgajati zajedno. Nastavit ćemo surađivati i kao osnivači moskovskog muzeja Garaža te kulturnog centra u Sankt Peterburgu - napisali su. Prošli je tjedan Abramovič prisustvovao društvenom događaju u Sankt Peterburgu, no Daša nije bila s njim. Navodno mu je već neko vrijeme naporan njezin tempo odlazaka po modnim događanjima koja on ne može smisliti.

Vlasnik nogometnog kluba Chelsea oženio se Žukovom 2008. godine. Par se odlučio za intimnu svečanost u manjem krugu ljudi, a činjenicu da su se vjenčali skrivali su punih šest godina! Otkrio ju je članak u Wall Street Journalu prije tri godine, koji je navodno autorizirala sama Daša, no bez otkrivanja dodatnih detalja. Par ima nekretnine u Londonu, Moskvi, Koloradu, na Karibima i na jugu Francuske, a Abramovič je usto i vlasnik nekih od najvećih jahti na svijetu. Njihova djeca sin Aaron Alexander (8) i kćer Leah Lou (4) rođeni su u SAD-u.

Chelsea's owner Roman Abramovich and girlfriend Dasha Zhukova attend the Champions League semi-final second leg soccer match against Atletico Madrid at Stamford Bridge stadium in London April 30, 2014. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN  - Tags: SOCCER SPORT)   - RTR3NAX2
Toby Melville / REUTERS
Daša Žukova i Roman Abramovič 2014.

Žukova je Romanova treća žena. Rodila se u Moskvi i premda su joj se roditelji razveli kad je imala samo tri godine, sa 10 je preselila s majkom Elenom, molekularnom biologinjom, u Ameriku. Za razliku od Abramoviča, Daša nije odrasla u siromaštvu - baš kao i Abramovič, otac joj je ruski oligarh pa joj je džeparac uvijek bio dovoljno velik da si može priuštiti shopping u New Yorku, skijanje u Courchevelu, ljetovanje na Azurnoj obali i stan vrijedan 1,5 milijuna funti u Londonu. Od majke je naslijedila marljivost pa je završila slavenske jezike i književnost na sveučilištu u Santa Barbari, studij homeopatije u Londonu, a još je kao 20-godišnjakinja s prijateljicom pokrenula modnu marku Kova & T i radila je kao urednica modnog časopisa Pop.

Romana je navodno upoznala još 2005. dok je on bio u braku s Irinom Mandalinom, na proslavi Nove godine. U to je vrijeme hodala s teniskom zvijezdom Maratom Safinom, a službeno su prvi puta potvrdili vezu tek dvije godine kasnije nakon što se Roman razveo od Irine.

Britain Soccer Football - Chelsea v Manchester City - FA Youth Cup Final Second Leg - Stamford Bridge - 26/4/17 Chelsea owner Roman Abramovich and manager Antonio Conte watch from the stands  Action Images via Reuters / Peter Cziborra Livepic EDITORIAL USE ONLY. - RTS1424O
REUTERS
Daša Žukova i Roman Abramovič 2008.

Točni razmjeri bogatstva ruskog oligarha nisu poznati, no procjenjuje se da se kreće između 5 i 7 milijardi funti (oko 41 milijardu kuna). Ima niz nekretnina po Europi i Americi, no službeno je prijavio šest stanova i jednu kuću u Londonu, četiri kuće u Rusiji, tri u Francuskoj, dvije na St. Barts i dvije na američkim skijalištima. Vlasnik je sedam automobila - dva BMW-a, tri Mercedesa, Range Rovera i VW Golfa, kao i nogometnog kluba Chelsea.

Chelsea owner Russian billionaire Roman Abramovich (L), his wife Irina, and their son arrive at Algarve stadium in Faro June 12, 2004, to watch the Euro 2004 Group A soccer [match between Russia and Spain. Spain won the match 1-0.]
??? USE ONLY - RTXMOES
Roman Abramovič i bivša supruga Irina 2004.

Abramovičeva prva žena, Olga, za koju se oženio 1988. i razveo godinu dana kasnije, žalila se u medijima da ju je ostavio samo ‘s dvosobnim stanom u Moskvi i dovoljno novaca za samo dvije godine života’. Irina je zato puno bolje prošla. S njom je bio u braku 16 godina, od 1991. do 2007., a procjenjuje se da je nagodbom dobila oko 150 milijuna funti (preko milijarde kuna). Premda detalji razvoda nikad nisu procurili u medije, pretpostavlja se da su joj pripale četiri kuće, u Rusiji i Engleskoj, a otac se obavezao plaćati alimentaciju za njihovo petero djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:20