NOVI SEKS SKANDAL

KULTNI REDATELJ O OPTUŽBAMA SLAVNE PJEVAČICE Poznati ženomrzac i ljubitelj Hitlera odbacio navode o seksualnom uznemiravanju: 'Ja sam bio žrtva!'

 
 REUTERS

Slavni danski redatelja Lars Von Trier odbacio je optužbe islandske pop zvijezde Björk koja je nedavno izjavila da ju je na snimanju 'Plesačice u tami' Von Trier seksualno uznemiravao.

'To nije bio slučaj, ma kakvi. No mogu sa sigurnošću reći da prijateljski odnos nismo imali', kazao je redatelj danskim medijima.

Björk se u emotivnom postu na Facebooku u nedjelju osvrnula na nedavni seks skandal u Hollywoodu i napisala da ju je 'inspirirala bujica optužbi na račun Harvey Weinsteina'.

'Postala sam svjesna kako je redateljima dozvoljeno dodirivati i maltretirati svoje glumice, a da filmaši to dozvoljavaju', napisala je islandska pjevačica na Facebooku.

Björk je dodala i kako je na snimanju bilo desetak članova koji su takvo ponašanje omogućavali i ohrabrivali. Iako pjevačica nije direktno optužila Von Triera, kazala je kako se redatelj na snimanju durio nakon što ga je odbila, a onda ju je počeo kažnjavati i olajavati da je 'teška za suradnju'.

Obzirom da je nagrađivana drama 'Plesačica u tami' o životu siromašne istočnoeuropske imigrantice koja polako gubi vid jedini film koji je u dosadašnjoj karijeri snimila Björk ( i za koji je dobila nagradu za najbolju glumicu u Cannesu), nije teško pogoditi da je riječ o Von Trieru, koji je i inače na glasu kao iznimno težak tip iza kojeg se vežu brojni skandali.

Osim kontroverznih filmova ('Idioti', 'Antikrist', 'Nimfomanka') prepunih seksa i nasilja Von Trier je poznat i po brojnim fobijama koja redovno ističe u intervjuima, puno puta optuživali su ga da je ženomrzac, a ima i dosta bizaran smisao za humor.

Svi se i danas sjećaju skandala koji je izazvao u Cannesu 2011. godine kada su ga izbacili sa slavnog festivala jer je na konferenciji za novinare veličao lik i djelo Adolfa Hitlera za kojeg je kazao da 'suosjeća s njim'. To je i za liberalne filmaše bilo previše pa se Von Trier na kraju morao ispričati za navedeni eksces iako je inzistirao da se zapravo radi o šali..

Producent 'Plesačice u tami' Peter Aalbaek Jensen, koji je s Von Trierom surađivao i na drugim projektima', kazao je danskim medijima kako su on i redatelj zapravo žrtve.

'Koliko me pamćenje služi, ona je nas maltretirala. Ta žena je jača od Larsa i mene zajedno, ma jača je od cijele naše tvrtke. Na snimanju je sve ona diktirala i prijetila prekidom produkcije', kazo je Jensen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:10