NIJE IMAO NIKOGA DA GA USMJERAVA

LEGENDARNI TENISAČ PRISJETIO SE SLAVNIH DANA 'Pojedem pola janjeta pa izađem na teren. Eh, da sam tada pratio Novakovu dijetu...'

Boba Živojinović
 Profimedia, TEMP Sipa Press

Prije nego je Novak Đoković pokorio teniski svijet možda najpoznatiji srpski tenisač bio je Slobodan "Boba" Živojinović, danas uspješni poslovni čovjek i suprug vrlo popularne pjevačice na prostorima bivše Jugoslavije, Lepe Brene.

Rođen 1963., Živojinović je kao profesionalni tenisač igrao od 1981. do 1992. godine, a tijekom karijere je dosegnuo 19. mjesto na ATP rang listi te osvojio dva ATP turnira. Najveći uspjeh u pojedinačnoj konkurenciji ostvario je 1985. kada je igrao u polufinalu Australian Opena. Uspješniji je bio kao igrač parova u kojima je osvojio 8 turnira, a u rujnu 1986. je kratko vrijeme bio i na prvom mjestu ATP rang liste za parove.

Prije nekoliko dana Živojinović je dao veliki intervju Danijelu Bukumiroviću za Vice Srbija, koji toplo preporučamo da pročitate. Tekst možete naći na ovom linku, a mi ćemo izvući samo jedan detalj u kojem se Boba prisjetio svoje ishrane prije mečeva, drastično drugačije nego što to danas prakticira njegov sunarodnjak Novak Đoković, poznat po vrlo rigorznom nutricionističkom režimu.

- Da sam tada pratio Novaku dijetu apsolutno bi bio bolje rangiran od tog 19. mjesta. Pa ja sam znao pojesti pola janjeta pa izađem na teren, jer sam mislio da ako se dobro najedeš da ćeš dobro igrati. Profi sport je u svakom pogledu napredovao u odnosu na moje vrijeme, i to je sasvim normalna stvar.

Ja sam bio poznat u TK Zvezda kao netko ko izađe na teren sa sendvičem, pa malo jedem, malo treniram, tako sam se "zagrijavao". Mislim, nisam ja imao nekog tko bi me usmjerio, rekao mi kreni ovako, kreni onako. Toga kod nas nije bilo, ja sam mislio, ako pojedeš biftek bit ćeš jak - rekao je Boba u intervjuu za Vice Srbija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:28