HOLLYWOOD OPET U SUZAMA

MIGUEL FERRER, JUNAK 'TWIN PEAKSA' I 'ROBOCOPA', UMRO OD RAKA GRLA Shrvani rođak George Clooney: 'Svijet si činio ljepšim. Uvijek ćemo te voljeti'

 Getty Images

Bio je nevjerojatan glumački talent, ali prije svega veliki čovjek. Raditi s njim bio je vrhunac moje karijere, ovim riječima se Mark Frost, jedan od tvoraca kultnog 'Twin Peaksa' oprostio od Miguela Ferrera.

Američki glumac, koji je u hit televizijskoj seriji utjelovio agenta FBI-ja Alberta Rosenfielda, preminuo je u četvrtak od raka grla. Imao je 61 godinu.

A photo posted by @indiebyrd on

Ferrer, inače rođak holivudske zvijezde Georgea Clooneyja, proslavio se ulogom u filmu 'RoboCop' 1987., a publika će ga pamtiti i po angažmanu u seriji 'NCIS: Los Angeles', u kojoj je bio dio stalne glumačke postave od 2012. godine.

A photo posted by llcoolj (@llcoolj) on

'Ostali smo bez voljenog člana obitelji. Rijetko koji glumac je na malim ekranima ostavljao toliko snažan dojam poput Miguela, a njegov smisao za humor i srčanost svima će nedostajati', rekao je shrvani producent serije R. Scott Gemmill.

Ferrer se rodio u Kaliforniji, a odrastao je u umjetničkoj obitelji - otac mu je bio José Ferrer, glumac portorikanskih korijena koji je 1950. osvojio Oscara za film 'Cyrano de Bergerac', a majka Rosemary Clooney bila je pjevačica.

A photo posted by @five_ten_fiftyfold on

Prije nego što je postao glumac, pokojni Miguel bio je bubnjar. Posuđivao je i glas u mnogim animiranim filmovima među kojima je i Disneyjev 'Mulan'.

'Ovo nije gubitak samo za našu obitelj. Miguel je svijet činio ljepšim i zabavnijim. Volimo te. Uvijek ćemo te voljeti', stoji u priopćenju Georgea Clooneyja.

Ferrer je iza sebe ostavio suprugu Lori te sinove Lukasa i Rafija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:56