TADA JE IMALA 16 GODINA

'MISLILA SAM DA ĆU UMRIJETI' Bivša gimnastičarka tvrdi da joj je liječnik reprezentacije dao tabletu za spavanje i potom zlostavljao u hotelskoj sobi

McKayla Maroney je u srijedu na Twitter objavila za što sve optužuje liječnika američke ženske gimnastičke reprezentacije Larryja Nassara
McKayla Maroney
 Brian Snyder / REUTERS

Američka gimnastičarka i osvajačica olimpijske zlatne medalje u Londonu 2012. godine McKayla Maroney tvrdi da ju je godinama zlostavljao bivši liječnik američke gimnastičke reprezentacije Larry Nassar, piše The Independent.

Maroney je u srijedu na Twitteru objavila za što sve optužuje Larryja Nassara, liječnika gimnastičke reprezentacije SAD-a koji je taj posao radio 30 godina.

Nassar se trenutno nalazi u zatvoru u američkoj saveznoj državi Michigan gdje čeka izricanje zatvorske kazne zbog posjedovanja dječje pornografije. Uz to, Nassar bi se uskoro trebao pojaviti na sudu jer ga je više od 125 žena tužilo zbog zlostavljanja. Nassar se ne smatra krivim za zlostavljanja koja mu se stavljaju na teret, a više desetaka građanskih tužbi trenutno je u procesu mirenja.

Maroney, danas 21-godišnjakinja, kaže da je zlostavljanje počelo kada je kao 13-godišnjakinja boravila u gimnastičkom kampu američke reprezentacije pored Houstona. "Nassar mi je rekao da terapija koju primam potrebna te da on na takav način pacijente liječi više od 30 godina", napisala je Maroney, ne navevši što joj je Nassar točno napravio.

Bivša je gimnastičarka rekla da ju je Nassar nastavio liječiti tijekom cijele njezine karijere. Maroney kaže da joj je Nassar 2011. godine tijekom putovanja na Svjetsko gimnastičko prvenstvo u Japanu dao tabletu za spavanje te da ju je po dolasku reprezentacije u hotel posjetio u njezinoj sobi gdje ju je ponovno zlostavljao.

"Mislila sam da ću umrijeti", napisala je Maroney.

Maroney nije odgovorila na medijske upite, a niti Nassarovi odvjetnici niti Američki gimnastički savez nisu komentirali njezinu objavu.

Maroney je rekla da ju je na isput motivirao pokret #MeToo koji se proširio Twitterom nakon niza optužbi za seksualno zlostavljanje i silovanje koje su upućene na račun holivudskog mogula Harveyja Weinsteina.

"Ovo se događa svugdje", napisala je Maroney. "Gdjegod netko ima moć nad nekim drugim, postoji mogućnost za zlostavljanje. Sanjala sam o odlasku na Olimpijske igre, a stvari koje sam morala proživjeti da bi se on ispunio bile su grozne i nepotrebne."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:29