RUŠI PRERASUDE

NJEZIN POTEZ PREPRIČAVAT ĆE SE GENERACIJAMA Na izboru za miss odlučila je da se neće skinuti u bikini i postala uzor brojnim ženama

 Facebook

Halima Aden tinejdžerica je rođena u Keniji koja se s roditeljima u Ameriku doselila kad je imala sedam godina. Danas 19-godišnja muslimanka javnosti je postala poznata nakon što se prošli tjedan natjecala na izboru za Miss Minnesote i pistom prošetala u tradicionalnom hidžabu i burkiniju umjesto u kupaćem kostimu.

Na njezinu odluku mnogi su reagirali, a ona je objasnila kako je to učinila jer je željela razbiti negativne predrasude o muslimankama u Americi.

Što misli o svom potezu napisala je i na Facebooku.

- 'Budi ti', jednom mi je rekla moja teta. Večeras sam konačno shvatila što je pod tim mislila. Bilo je ovo nevjerojatno iskustvo i hvala svima koji su došli i navijali za mene. Možda se kući nisam vratila s krunom, ali zato me dočekala hrpa poruka. Divni ste - napisala je.

Halima je studentica na američkom sveučilištu Saint Cloud, a svojim je životnim razmišljanjima uspjela osvojiti mnoge.

- Puno ljudi će gledati u vas i propustiti vidjeti vašu ljepotu samo zato jer ste pokriveni i jer nisu naviknuti na to, a ja sam se tijekom odrastanja navikla na to pa sam poradila na svojim društvenim vještinama i dala ljudima priliku da me upoznaju bez obzira na ono što nosim - objasnila je.

A njezina ljepota bila je vidljiva većini onih koji su pratili izbor. Halima je ušla među prvih 15. Ponosna je jer su joj se javile mnoge djevojke i žene koje su također bile žrtve maltretiranja zbog vjerske odjeće koju nose.

- Ponosna sam jer sam bila dio ovog izbora. Morate samo sebi dati priliku. Vi možda ne uspijete pobijediti, ali to možda uspije petoj, šestoj djevojci. Ne dopustite da vam išta stane na put - poručila je Halima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:17