OSVAJAČICA 23 GRAND SLAMA

'NOVAC NISAM NIKAD NI TAKNULA' Serena Williams prisjetila se urnebesne zgode kad je u banku došla sa svojim prvim čekom na milijun dolara

Serena Williams
 Lucas Jackson / REUTERS

Iako je Serena Williams najplaćenija sportašica svijeta, tvrdi da joj novac nikada nije bio motivacija za uspjeh, piše Business Insider.

- Zapravo nikada nisam igrala zbog novca, samo sam mislila da izađeš na teren i uzmeš trofej - rekla je Williams za videoserijal o osobnim financijama koji producira medijska kompanija Uninterrupted, u vlasništvu jednog od najbogatijih sportaša na svijetu (i najboljeg aktivnog košarkaša) LeBrona Jamesa.

- Ni jednom nisam igrala za ček, igrala sam samo iz ljubavi prema sportu - rekla je osvajačica 23 Grand Slam turnira, od kojih je posljednji bio Australian Open početkom ove godine.

Kada je primila prvi ček na milijun dolara, Serena je naišla na veliki problem:

- Nikada nisam ni taknula novac, samo bih ga položila u banku. Sjećam se kad sam jednom došla na 'drive-thru' šalter banke kako bih položila svoj ček na neki veliki iznos, a ljudi koji su radili tamo su mi rekli "gospođo, mislimo da za to trebate ući u banku" pa sam ušla unutra i rekla im "samo to stavite na moj račun" - ispričala je vrhunska tenisačica, koja trenutno čeka dijete.

Serena, koja je u karijeri samo od nagrada na turnirima zaradila 84 milijuna dolara, za odgovoran odnos prema novcu zahvaljuje svojim roditeljima:

- Nikada nisam osjećala besparicu. Kada gledam unazad, živjeli smo u dvosobnoj kući, nas sedmero. Ne znam kako su roditelji uspjeli da se osjećam kao da mi ništa ne fali, ali jesu, i to je nešto zaista posebno. Stoga, kad sam zaradila veliki novac nikada nisam osjećala potrebu da odem kupiti nešto. Bio je to sjajan način odrastanja - rekla je Serena.

Za kraj je napomenula da njezin otac i dugogodišnji trener nikada nije tražio dio njezine zarade, već joj je rekao da raspolaže s novcem kako želi:

- Otkako sam bila tinejdžerica sama donosim sve financijske odluke u životu i trebala sam naučiti koje su dobre, a koje loše - zaključila je Williams.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:29