SLUČAJ CASEYJA AFFLECKA

OSKAROVAC PRVI PUT PROGOVORIO O OPTUŽBAMA ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE Stvar je riješio van suda i sad tvrdi: 'Svatko zaslužuje poštovanje!'

Casey Affleck
 Mario Anzuoni / REUTERS

Premda je prije manje od tjedana osvojio svog prvog Oscara, glumački uspjeh Caseyja Afflecka zasjenile su još jednom optužbe za seksualno zlostavljanje. I dok je on sa svojim prijateljima i suradnicima taj trenutak doživio kao razlog za slavlje, mnogi su ga doživjeli kao idealno vrijeme za podsjetiti javnost, i Akademiju, da je u dva navrata bio optužen za seksualno zlostavljanje.

Osim toga, i glumica Brie Larson je djelovala prilično mlako i neoduševljeno dok mu je uručivala nagradu.

U prvom intervjuu nakon dodjele najvažnijih filmskih nagrada, Affleck koji je osvojio zlatni kipić za glavnu ulogu u filmu ‘The Manchester by The Sea’, u razgovoru za Boston Globe dotaknuo se i te teme premda ju je dosad izbjegavao.

‘Mislim da je loše ponašanje prema bilo kome bez ikakvog razloga neprihvatljivo i užasno, i svatko zaslužuje da se prema njemu odnose s poštovanjem na radnom mjestu i bilo gdje drugdje. Ne mogu ništa puno napraviti osim živjeti svoj život onako kako znam i držati se vrijednosti koje su mi važne’, rekao je Affleck.

Optužbe za seksualno zlostavljanje pojavile su se prvi puta 2010. godine na snimanju filma ‘I’m Still Here’. U dva odvojena slučaja, za koje je na koncu postignuta vansudska nagodba, dvije žene su tvrdile da ih je ‘na radnom mjestu neprimjereno i bez njihovog pristanka seksualno uznemiravao’. No, obzirom da je slučaj završen, svi uključeni u proces vansudske nagodbe po zakonu ne smiju otkrivati bilo kakve informacije javnosti.

Otkako je u siječnju objavljena njegova nominacija za Oscara, brojni klege glumci izrazili su nezadovoljstvo s tom odlukom.

Casey Affleck nije jedini čija je nominacija za Oscare ove godine uznemirila javnost. Akademija je bila na meti kritika i zbog nominacije Mela Gibsona koji je u prošlosti imao antisemitske i rasističke komentare. Da stvar bude zanimljivija, glumac i redatelj Nate Parker trebao je biti nominiran za svoj redateljski debi ove godine za film ‘Birth of A Nation’, no povučen je s popisa nominiranih zbog optužbi za silovanje iz 1999. od kojih je oslobođen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:47