DAVID CASSIDY

PREMINUO PJEVAČ KOJI JE 70-TIH PUNIO ARENE I STADIONE Bolovao je od demencije, a bitku je izgubio u 68. godini

 
 Profimedia, Press Association

Američki pjevač i glumac David Cassidy koji je popularnost stekao serijom "The Partridge Family", a kasnije bio pjevač u istoimenoj grupi, preminuo je u 68. godini, prenose mediji.

"David je umro okružen onima koje je volio, s radošću u srcu i bez bolova koje je dugo trpio", priopćili su članovi njegove obitelji.

Cassidy je prošli tjedan prevezen u bolnicu zbog otkazivanja nekoliko organa. Ranije ove godine pjevač je rekao da pati od demencije te da će prekinuti turneju kako bi uživao u životu.

Popularnost je stekao igrajući Keitha Partridgea u "The Partridge Family", seriji iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća koja prati život majke i njezinih petero djece koja su osnovala rock bend.

FILE PHOTO - Actress Shirley Jones and David Cassidy, stars of the television show
REUTERS
David Cassidy i glumica Shirley Jones

Neke od pjesama iz ovog sitcoma, poput "I Think I Love You" postale su klasici, a Cassidy je zajedno s ekipom iz serije, 1971. bio nominiran za nagradu Grammy.

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća njegovi su koncerti punili arene i stadione. Histerija oko Cassidyja bila je tolika da je dobila naziv "Cassidymania". Nakon nesretnog spleta događaja 1974. kad je na njegovu koncertu u Londonu u stampedu nastradalo 800 ljudi, Cassidy je odlučio završiti turneju i okrenuti se pisanju pjesama.

Nakon serije Cassidy je postigao uspješnu karijeru kao pjevač i glumac. U karijeri je prodao više od 30 milijuna ploča širom svijeta.

Iza njega je ostalo sedam studijskih albuma, a posljednji "Old Trick New Dog" objavio je 1998.

Davida su se mnogi sjetili na društvenim mrežama, odavši mu iskrenu počast.

FILE PHOTO - David Cassidy poses for photographers outside the Phoenix theatre in London, October 23, 1995.  REUTERS/Andrew Shaw/File Photo
REUTERS
Shirley Jones 1995.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:00