'HRABRE ŽENE SU ME MOTIVIRALE'

REESE WITHERSPOON TVRDI DA JU JE REDATELJ SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO KAD JE IMALA 16 GODINA 'Agenti i producenti su mi rekli da o tome šutim'

Glumica tvrdi da su joj agenti i producenti rekli da nikome ne priča o tom incidentu. Dodala je i da je tijekom karijere više puta seksualno zlostavljana i uznemiravana
Reese Witherspoon
 Mario Anzuoni / REUTERS

Glumica Reese Witherspoon (41) je rekla da ju je jedan redatelj seksualno zlostavljao kada je imala 16 godina, piše The Guardian. Dodala je da su joj agenti i producenti rekli da o tome šuti.

Witherspoon je incident spomenula u ponedjeljak tijekom govora o problemima s kojima se žene koje rade u filmu suočavaju. Govor u pitanju je održala tijekom događaja "Elle žene u Hollywoodu". Glumica nije rekla ime redatelja koji ju je zlostavljao, ali je rekla da je tijekom karijere ponovno zlostavljana više puta.

"Imam svoja iskustva koja su mi se vratila na vrlo snažan način i zbog njih teško spavam, mislim i komuniciram osjećaje anksioznosti i grižnje savjesti koje imam zbog toga što nisam prije ništa rekla", rekla je glumica.

"Redatelj koji me seksualno zlostavljao kada sam imala 16 godina mi se istinski gadi. Ljuta sam na agente i producenti koji me natjerali da mislim da je moja šutnja uvjet za zaposlenje. Voljela bih da vam mogu reći da je to bio jedini incident takve prirode koji sam doživjela, ali to nije bio jedini. Više puta sam uznemiravana i seksualno zlostavljana te o tim slučajevima ne govorim često."

Witherspoon je rekla da je javno istupila jer su je motivirale druge hrabre žene koje su progovorile o svojim iskustvima. "Tijekom cijele sam se karijere osjećala samo, međutim ovaj tjedan je taj osjećaj bio blaži", dodala je Witherspoon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:49