SMRT

UMRLA GLUMICA KOJU JE PROSLAVILA ULOGA U FILMU 'ŠTO MUČI GILBERTA GRAPEA' Darlene Cates utjelovila je majku Johnnyja Deppa i Leonarda DiCaprija

 Profimedia, United Archives

Darlene Cates preminula je u nedjelju navečer u snu u dobi od 69 godina, objavila je glumičina obitelj.

- Tješi nas činjenica da našu najdražu suprugu i majku više ništa ne boli. Sada je napokon u raju, gdje pleše s našim spasiteljem Isusom i uživa u zagrljaju njegova oca Boga - napisala je na Facebooku Darleneina kći Sheri.

Amerikanka se proslavila hit filmom 'Što muči Gilberta Grapea' iz 1993., u kojemu je utjelovila Bonnie Grape, gojaznu majku glavnih glumaca Johnnyja Deppa i Leonarda DiCaprija.

Darlene je ulogu u drami dobila nakon što ju je scenarist Peter Hedges 1985. godine vidio u televizijskom talk showu 'Sally Jessy Raphael', u kojemu je Cates iskreno progovorila o debljini koja joj je zagorčala život.

Zbog infekcije zdjelice glumica je od 1986. do 1988. bila prikovana uz krevet, bila je i na operaciji podvezivanja želuca, ali pretilosti se nikada nije uspjela riješiti. Svojedobno je imala čak 249 kilograma.

- Roditelji su mi se razveli kad sam imala 12 godina. Hrana mi je bila utjeha za sve životne probleme - izjavila je jednom prilikom Cates.

U braku s američkim marincem Robertom dobila je troje djece - kćer Sheri te sinove Marca i Chrisa, a imala je i četvero unučadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:33