ROĐENDAN 'NOVE GENERACIJE'

VIDEO: SLAVNOG GLUMCA ODUŠEVIO ZAGREB 'To je bilo zanimlijvo iskustvo, onakvo o kakvom čitate na naslovnicama novina, no mi smo bili tamo'

 Screenshot / YouTube

Znanstvenofantastična serija ‘Zvjezdane staze: Nova generacija’ emitirala se od 1987. do 1994. godine i vjerojatno je najpoznatiji u nizu serijala. Prva epizoda emitirana je 26. rujna, a druga na današnji dan pa su se povodom toga Hrvati ovih dana na društvenim mrežama prisjetili intervjua s legendarnim Patrickom Stewartom.

Stewart je u ‘Novoj generaciji’ utjelovio Jeana-Luca Picarda, zapovjednika broda USS Enterprise-D, a uz Williama T. Rikera, poručnika Datu, brodske savjetnice Deanne Troi, šefa strojarnice Geordija LaForgea, poručnika Worfa i doktorice Beverly Crusher stvorio je najpoznatiju ZF ekipu.

Obljetnica je potaknula hrvatske korisnike društvenih mreža da se prisjete intervjua koji je devedesetih Stewart dao za NBC Tonight Show Jaya Lena. Pritom je kao jedno od najdražih iskustava s obožavateljima istaknuo upravo boravak u Zagrebu.

‘Ovog proljeća bio sam jedan od rijetkih glumaca koji su snimali u Hrvatskoj. Pucalo se nekoliko stotina kilometara od nas, a mi smo snimali u Zagrebu. Bilo je to zanimljivo iskustvo, onakvo o kakvom čitate na naslovnicama novina, no mi smo bili tamo.

Jedne nedjelje navečer otišao sam u restoran u starom dijelu Zagreba koji je bio u starom prenamijenjenom samostanu. Imao je kamene lukove i bio u podrumu te konobare koji su izgledali sumorno, glavni konobar nosio je frak, izgledao je poput Christophera Leeja. Formalno nas je odveo do našeg stola, pokazao nam vinsku kartu... Usput, odlična vina, dalmatinska vina su senzacionalna. Moj prijatelj je komentirao da su ti ljudi toliko zauzeti osmišljavanjem svoje države da uopće nemaju vremena gledati televiziju pa nemaju pojma tko sam ja. Kako opuštajuće! Potom se pojavio Christopher Lee, noseći dvije salate, spustio ih pred nas, a u sredini svake salate, napravljena od krastavaca i paprika, bila je replika Enterprisea’, ispričao je.

Stewarta je to oduševilo, posebno zato što su u miru i bez riječi pojeli večeru i konobar je do kraja ostao profesionalan. ‘To se zove profinjenost’, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:10