VELIKO NEVRIJEME

BURA ODGODILA POČETAK ULTRE 'Ako vjetar pojača, otvorenje u subotu...'

 Foto: Vojko Bašić / Cropix

>>> NOVO 23:30 Nakon što je zbog nevremena za sutradan odgođen početak Ultra festivala, grupa posjetitelja pokušala je nasilno ući na stadion. Policija je morala intervenirati, a broj pripadnika policije i redara se povećava oko stadiona.

Iako razočarani, partijaneri su potražili zabavu na drugim mjestima u gradu.

---------------------------------

>>> NOVO 22:40

Organizatori Ultra festivala ipak su odlučili početak festivala odgoditi za sutra. Posjetitelje su o tome izvijestili na Facebook stranici Ultre.

----------------------------

>>> NOVO 21:50 Kako se neslužbeno doznaje, prva večer Ultre ipak će biti odgođena zbog izrazito lošeg vremena. Organizatori su za 22:15 najavili konferenciju za medije na kojoj će priopćiti svoju odluku.

Kako nam je ranije rekao glasnogovornik festivala Luka Jureško, sigurnost posjetitelja je na prvom mjestu, a s obzirom da se radi o festivalu koji traje sedam dana, vremena za zabavu neće nedostajati.

----------------------------------

Neočekivano snažna bura koja je u tren oka pretvorila ljeto u jesen stvorila je i velike probleme organizatorima Ultra festivala. Zbog bure je odgođen i početak festivala što je priličan problem s obzirom da je na festival došlo mnoštvo ljubitelja elektronske glazbe iz cijelog svijeta. Organizatori prate prognozu kako bi odlučili hoće li se otvorenje festivala ipak održati večeras, a kakva je situacija rekao nam je glasnogovornik Ultre Luka Jureško:

'Mi čitavo vrijeme pratimo sve meteorološke stanice, i svjetske i lokalne, i po onome što zasad vidimo otvorenje festivala ipak će se održati danas, ali u malo kasnijem terminu od predviđenog. U slučaju da vjetar pojača i ako s tim bude problema, otvorenje ćemo prebaciti na sutra, ali kako ovaj festival traje čak sedam dana zabave sigurno neće nedostajati.

Što se posjetitelja tiče, već ih se mnogo okupilo oko stadiona i željeli su ući. No, kako je nama sigurnost ipak na prvom mjestu, još nismo otvorili vrata jer čekamo da se vrijeme malo smiri. Inače, među posjetiteljima je, unatoč odgodi, atmosfera odlična. Naime, kad proputujete pola svijeta, malo vjetra doista ne smeta. Oni su navikli na sve i dobro se zabavljaju. I svi izvođači su doputovali u Split. Neki su već na stadionu, a neki još u hotelima. Svi smo zapravo u stanju pripravnosti i čekamo početak festivala', rekao je Luka Jureško.

Ipak, prema najnovijim informacijama, vrijeme u Splitu se ne smiruje, dapače, pa će organizatori nakon 22 sata objaviti konačnu odluku - prva većer počinje u ponoć ili se cijeli program od petka prebacuje na ponedjeljak, a Ultra će službeno krenuti u subotu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:12