NAJLJEPŠA OD SVIH

UPOZNAJTE NOVU MISS UNIVERSE HRVATSKE! U žestokoj konkurenciji pobjedu odnijela Barbara Filipović, evo čime je osvojila žiri

 Karlo Hećimović

Na glamuroznom izboru Miss Universe Hrvatske 2016., u Kristalnoj dvorani hotela Westin Zagreb, u jakoj konkurenciji ljepotica iz čitave zemlje, laskavom titulom najljepše okitila se 18-godišnja Zagrepčanka Barbara Filipović koja je žiri oduševila kako izgledom, tako i britkim odgovorom na pitanje o porezu na slatkiše. Kako je rekla, ne bi ga uvela, a djecu bi poticala na više kretanja i vježbe.

Svoju nasljednicu je raskošnom krunom Zlatarne Dodić okrunila prošlogodišnja pobjednica Barbara Ljiljak, koja ipak nije otišla na svjetski izbor budući da je slomila ruku, pa je Hrvatsku u Las Vegasu predstavljala druga pratilja Mirta Kuštan.

Prvom pratiljom, ali i titulom Miss simpatičnosti koju dodjeljuju među sobom same natjecateljice, proglašena je Paula Čaić, 18-godišnjakinja iz Vukovara. Dvije titule, onu druge pratilje i Miss fotogeničnosti ponijela je i 24-godišnja Marija Kljajić iz Slavonskog Broda.

U Kristalnoj dvorani hotela Westin Zagreb ovogodišnji spektakl ljepote i mladosti pratila su i brojna poznata lica domaće javne scene poput predsjedničinog supruga Jakova Kitarovića i njezinog savjetnika Tomislava Madžara, te Ljerke Mintas-Hodak.

FOTOGALERIJA: Pogledajte tko je sve od poznatih došao pogledati izbor za novu Miss Universe

U natjecateljskom dijelu programa svoju raskoš i ljepotu žiriju, u kojem je bila i naša fotoreporterka Neja Markičević, ali i publici, djevojke su pokazale u proljetnoj kolekciji hrvatske modne marke Andrea Zvono Design nakon čega je izbor sužen na deset finalistica. One su pistom prošetale u kupaćim kostimima Pletix i sunčanim naočalama Optike Kraljević. te večernjim opravama Vesne Sposa i cipelama Humanic. Za šminku i frizuru natjecateljica pobrinuli su se vizažisti i stilisti Salona Renata s kojim direkcija Miss Universe surađuje puna dva desetljeća.

U glazbenom dijelu ovog izbora ljepote nastupila je pobjednica prošlogodišnjeg The Voicea i ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu Nina Kraljić, te je za publiku u Westinu, premijerno u Hrvatskoj izvela svoju pjesmu „Lighthouse“. Uz nju su okupljene zabavljali i njezin mentor Jacques Houdek s kojim je otpjevala "True Colour" tako najavivši zajednički nastup u KD Vatroslav lisinski. Jednu pjesmu otpjevao je i gost iz Slovenije Samuel Lucas.

Kroz bogati program gledatelje su vodili Nevena Rendeli i Mario Sedmak, koji se može pohvaliti i voditeljskom ulogom na prvom izboru Miss Universe, održanom 1997. godine. Posebnu pažnju publike izazvao je izlazak na pozornicu 11 bivših nositeljica titule Miss Universe Hrvatske, koje su noseći večernje haljine Vesne Spose dokazale kako ih godine samo čine još ljepšima.

FOTOGALERIJA: Pogledajte pobjednice izbora Miss Universe Hrvatske 2016.

Zajedno sa zavidnom titulom najljepše lijepu Barbaru, studenticu veterine koja obožava putovanja i dobre knjige, a u slobodno vrijeme voli pjevati, bavi se jahanjem i odlazi u teretanu, očekuju i brojne bogate nagrade. Svakako najvrednija je stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa u vrijednosti 20.000 eura, kao i poklon bon ljubljanskog BTC-a od 1200 eura, te učenje engleskog jezika u jezičnom centru Berlitz. Barbara je dobila i niz drugih nagrada sponzora, koje uključuju nakit, odjeću, cipele, njegu kose i kože tijekom mandata. Uz ostalu, pobjednica je dobila i romantični vikend za dvoje u Marini Frapa. Prvu i drugu pratilju također očekuju vrijedne nagrade, a praznih ruku nisu otišle ni ostale natjecateljice. Glamurozno finale ekskluzivno je putem live streama pratio portal Jutarnji.hr.

Službeni cocktail party nakon izbora održan je u Khala lounge baru, a kupnjom ulaznice od 200 kuna svi uzvanici pomogli su humanitarnoj akciji Korak u život.

A našu 20. Miss Universe očekuje i svjetski izbor, najprestižniji izbor ljepote na svijetu koji se tradicionalno održava u Las Vegasu. Tradicija Miss Universe duga je čak 63 godine, a licencu od lani drži WME/IMG agencija, globalni lider u svijetu zabave, sporta, događanja, mode i medija. Finale Miss Universe uživo ili pak putem snimke prati više od milijardu ljudi u 180 zemalja. Pobjednici Miss Universe otvaraju se brojne mogućnosti koje nudi sam izbor, a kroz godinu dana života u New Yorku, što je glavna nagrada koja uključuje šetnje crvenim tepisima, odlaske na premijere, sudjelovanje na modnim revijama i modnim kampanjama, njezina je dužnost i suradnja s mnogim humanitarnim organizacijama uključenim u borbu protiv širenja vurusa HIV-a. Aktualna Miss Universe je 26-godišnja Filipinka Pia Alonzo Wurtzbach.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:33