Branitelji dijele slike Lepe Brene u srpskoj uniformi

Trakavici oko gostovanja Lepe Brene u zagrebačkoj Areni 13. lipnja još uvijek se ne vidi kraj, piše danas Slobodna Dalmacija. Naime, braniteljske udruge iz Zagreba odlučile su na svoj način dati obol inicijativi Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata “Podravke” (UBIUDR), koja je u srijedu pismeno, od organizatora koncerta, pulske tvrtke “Fama volat”, zatražila da novac uplati na račune obitelji 306 djece poginule u Domovinskom ratu.

Naime, u ponedjeljak od osam sati članovi braniteljskih udruga građanima Zagreba dijelit će slike nekad turbopopularne pjevačice, koja je u bivšoj Jugoslaviji drmala hitovima “Mile voli disko”, “Sitnije, cile, sitnije” i “Jugoslovenka”, odjevene u uniformu vojske Republike Srpske, koja je snimljena u Brčkom 1993. godine, a za koju je kasnije pjevačica tvrdila da ju je obukla samo kako bi iz opkoljenoga grada izvukla oca.

Pregovori u ponedjeljak

- Na pozadini spornih fotografija nalazit će se podaci o broju poginulih branitelja, srušenih sakralnih objekata, škola... za vrijeme Domovinskog rata - objasnio nam je Mladen Pavković iz UBIUDR-a, dodavši kako je razgovarao s organizatorom te za ponedjeljak dogovorio sastanak.

- Koliko sam shvatio, oni su spremni pristati na naš zahtjev uz određene uvjete. Možda će dio sredstava biti dan u humanitarne svrhe, u svakom slučaju saznat ćemo uskoro. Za idući tjedan možemo najaviti pravu akciju za koju je ideja potekla od branitelja iz Vukovara, no to je sve što ću za sada otkriti. Vidjet ćete uskoro! - poručio je Pavković, naglasivši kako je dobio više od 200 mailova iz cijelog svijeta u kojima se daje potpora inicijativi njegove udruge.

I Tanja Bičić, vlasnica tvrtke “Fama volat” koja organizira koncert, priznala je kako su pregovori u tijeku: - Vjerujem da ćemo pronaći rješenje kojim će biti zadovoljne obje strane - kazala je Bičić. Što se, pak, danima spominjane Fahrete Jahić-Živojinović tiče, njezina PR menadžerica Ivana Đorđević, preko koje već neko vrijeme pokušavamo dobiti Brenin komentar novonastale situacije, i sama nam se požalila kako ne može doći do pjevačice: - Brena mi se već nekoliko dana ne javlja na telefon. Po cijele dane je na probama i ozbiljno se priprema za koncert u Mostaru, a potom u Zagrebu - kratko nam je odgovorila Đorđević.

Podsjetila je kako popularna pjevačica ni za vrijeme nedavnoga gostovanja u Sarajevu nije htjela komunicirati s medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:57