DUBROVAČKI GUSAR

FILMSKA BOMBA U DUBROVNIKU Ljubiša Samardžić i Goran Višnjić snimat će za HBO

 Cropix

HBO u Dubrovniku snima novi spektakl s Višnjićem

Po scenariju Ljubiše Samardžića u Hrvatskoj će se snimati film i serija ‘Dubrovački gusar’

Vijest da je gigant HBO zainteresiran za seriju “Dubrovački gusar” u kojoj bi glavnu ulogu imao Goran Višnjić, a čiji scenarij potpisuje slavni glumac Ljubiša Samardžić, poput bombe je odjeknula u regiji.

Naime, riječ je o grupi producenata koji stoje iza megapopularnog projekta “Igra prijestolja”, a nova serija, prema dobro upućenim izvorima, trebala bi se snimati većim dijelom u Dubrovniku.

Osim serije priprema se i istoimeni film prema Samardžićevu scenariju, a on će vjerojatno biti u ekipi redatelja projekta kuće HBO.

Prema dobro upućenim izvorima, odluka još uvijek nije konačna, ali je u finalnoj fazi. Konačni dogovori zakazani su za ljeto, a posao je izuzetno skup i zahtjevan.

- Razmišlja se o serijalu koji bi imao 39 epizoda, a ako znamo da se godišnje snimalo 13 epizoda ‘Igre prijestolja’, tada je riječ o poslu koji bi trajao barem tri godine. To bi bio nevjerojatan posao koji bi osim promocije cijele regije imao nevjerojatan ekonomski efekt - priča nam dobro upućeni sugovornik, koji zbog produkcije, koja od svih suradnika zahtijeva diskreciju, želi ostati anoniman.

Već se sada, iako posao nije zaključen, razmišlja o Dubrovniku u vrijeme kada nije preplavljen masom turista, a uvjet HBO-a jest da se izbjegne špica sezone.

Ono što se zasad zna jest da je priča scenarija ljubav mladog ribara Nike koji je opsjednut time da osvoji Leticiju koja je iz gosparske obitelji.

Riječ je o istinitoj priči iz 16. stoljeća, a aktualna je i danas jer na koncu ljubav pobjeđuje. Uz Višnjića, koji se tijekom godina dokazao hollywoodskim redateljima, spominje su i Goran Navojec, ali to još nitko ne može potvrditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:05