KRUNA KARIJERE

HRVATSKI STAND-UP U MONTREUXU Marina Orsag među prvih deset komičara svijeta

S preko 1800 odrađenih nastupa u desetogodišnjoj karijeri, komičarka je s najdužim stažom na ovim prostorima
 promo foto

Marina Orsag pobjedila je na Jokenation natjecanju za Kontinentalnu Europu i Rusiju i time ušla u prvih deset komičara svijeta!

Jokenation natjecanje koje organizira Montreux Comedy Festival počelo je u sprnju ove godine. Preko 2000 komičara i komičarki prijavilo se u svakoj regiji i odabirom žirija odabrano je 20 polufinalista po regiji. Zatim se glasanjem publike i žirija odabralo 8 finalista od kojih je žiri odabrao po jednog koji će na velikom festivalu u Montreuxu, te kasnije na svjetskoj turneji predstavljati svoju regiju. Za Kontinentalnu Europu i Rusiju žiri je odabrao hrvatsku komičarku Marinu Orsag.

Marina Orsag osnivačica je stand up scene u Hrvatskoj, direktorica i voditeljica kluba Studio Smijeha u Vlaškoj 92, pokretačica open mic natjecanja za nove nade stand up scene i njhova mentorica, organizatorica brojnih festivala te nepresušan izvor pozitivne energije.

S preko 1800 odrađenih nastupa u desetogodišnjoj karijeri, komičarka je s najdužim stažom na ovim prostorima, a ulazak među Jokenation komičare kruna je dosadašnjeg rada.

"Još uvijek sam u šoku i mislim da me trema počela prat od kad sam primila tu vijest. Onak iz cijele Kontinentalne Europe i Rusije, žiri je odabrao mene? Pa ne vjerujem, zakon! Jedva čekam polazak i upoznavanje cijele te ekipe i iskustvo i jooooj. I tak. Sad me čeka priprema i maltretiranje prijatelja i prijateljica pričanjem na engleskom da se ufuram i onda put i sir i čokolada i smijalica", rekla je Marina nakon objave pobjednika.

Marinin nastup na rasporedu je 4. prosinca u 20.15 u Stravinski Auditoriumu u Montreuxu, i to uz Ambasadora regije Igora Meersona te ostalih 4 finalista s engleskog govornog područja i njihovih ambasadora. No, kako ne bi putovala na sjevernoamerički kontinent samo zbog jednog nastupa, organizatori su odlučili Marini dati još dva nastupa u Montreuxu, i to u Stand up Hallu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:17