SKANDAL NA IZBORU

Jutarnji otkriva: Kraljici Hrvatske uzeli krunu! Ne prestaje plakati

Iz direkcije optužuju: Htjela je plesati u halterima u noćnom klubu sa Sorajom
 Admir Buljubašić / CROPIX

NOVO 13:21 Otkako je jučer ostala bez krune zbog nedoličnog ponašanja, sad već bivša ovogodišnja Kraljica Hrvatske Esther Berišić (18) ne prestaje plakati. Tješi je njezin dečko Mihovil (19), a majka Anita, koja i dalje ne želi govoriti za medije, kako saznajemo, obratila se odvjetniku za pomoć jer ne želi da se njezinoj kćeri oduzme kruna. Uskoro očekujemo i njihovo službeno priopćenje.

- Objava direkcije kako joj oduzimamo titulu zbog nedoličnog ponašanja konačna je i neopoziva. Sad je kasno za bilo kakve pregovore i novi početak. Nikakav odvjetnik to ne može promijeniti jer direkcija na to ima pravo sukladno potpisanom sporazumu, poručuju kategorički Rikard Gumzej, Sanja Bjedov i Tamara Roglić iz direkcije izbora.

- Nisam puno informirana o tome što se događa jer sam stalno na putu. Kao Kraljica Hrvatske puno radim i nikad nisam imala problema s direkcijom. Dapače, jako su profesionalni i nakon godina suradnje postali smo pravi prijatelji. Kolegicu Esther ne poznajem baš osobno, osim što sam je vidjela na izboru i stavila joj krunu na glavu kao pobjednici. Žao mi je što se ovo dogodilo i želim joj dalje svu sreću, a nadam se da će sad svatko nastaviti svojim putem i riješiti ovu situaciju na obostrano zadovoljstvo, poručuje Tina Katanić, po mnogima jedna od naših najljepših manekenki, Kraljica Hrvatske 2006. i druga pratilja Kraljice svijeta.

Njezina kolegica Antea Kodžoman, Kraljica Hrvatske 2000. godine i 12 godina nakon izbora, kaže, puno radi i ponosno nosi svoju titulu. Za Jutarnji je bila vrlo rječita oko nastale situacije.

- Žao mi je što neke djevojke pristaju na sumnjive poslove i time nam degradiraju profesiju. Meni nikad u životu ne bi napamet palo pristajati na takve angažmane. Tijekom trajanja mandata Kraljice, direkcija je isključivo odgovorna za sve njezine poslove i meni nikad nije palo na pamet mimo direkcije odlaziti na tajne pregovore i prihvaćati svaki angažman koji mi netko ponudi. Oduvijek sam radila respektabilne poslove, a ako je donji veš u pitanju, onda je to Lisca ili Victoria Secret, a ne prešetavanje u donjem vešu među publikom zagrebačkih klubova. Djevojka s titulom, pogotovo Kraljica Hrvatske trebala bi paziti na svoj imidž, a ne odmah trčati i raditi sa Sorajom i takvima čim joj netko ponudi dobar honorar. Šteta što je djevojka bila tako kratkoročno okrunjena, ali podržavam i razumijem direkciju koja godinama ljubomorno drži i čuva sve svoje Kraljice. Ispravno je što su joj oduzeli titulu nakon svega jer nije u redu da nas sve stavljaju u isti koš, kaže Antea Kodžoman.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kraljici Hrvatske Esther Berišić (18) jučer je direkcija izbora neopozivo oduzela krunu zbog nedoličnog ponašanja u javnosti.

- Nismo imali izbora. Esther je okrunjena 22. svibnja u Green Goldu , a već idući dan počeli su problemi koje nismo mogli ni sanjati. Iako je kao Kraljica potpisala sporazum kojim se vrlo jasno definiraju njezina prava i obaveze, ali i način ponašanja, ona se toga uopće nije pridržavala, čime je direkciji učinila veliku štetu - kažu direktorice direkcije Sanja Bjedov Popović i Tamara Roglić.

U sporazumu stoji da Kraljica bez suglasnosti direkcije ne može samostalno dogovarati poslove i sudjelovati u poslovima koji nisu na nivou direkcije te ne može sudjelovati na bilo kakvim događajima ili surađivati s drugim pojedincima na način da narušava ugled titule.

Upozoravali smo je

- S obzirom na to da se u roku od dvadeset dana nekoliko puta ogriješila na navedene stavke i nakon nekoliko upozorenja, zajedničkom odlukom direkcije izbora i vlasnika izbora Rikarda Gumzeja oduzima joj se titula i kruna, a slijedom dobrih poslovnih običaja nova Kraljica za 2012. godinu je Estherina prva pratilja Tea Matijević (21) iz Našica, studentica druge godine ekonomije - kažu u direkciji.

- Stalno smo pokušavali ostvariti kontakt s Esther i njezinim roditeljima, ali promjena nije bilo. Dok je Esther s cijelom direkcijom prošlog vikenda bila u resortu Novi Vinodolski, njezina je majka, mimo znanja direkcije, preuzela ulogu menadžera te potajno obilazila druge agencije. Osim što je svoju kćer nudila svima za bilo koji posao kako bi što više zaradili, željela ju je poslati da pleše u halterima u jednom noćnom klubu sa Sorajom Vučelić i nekakvim striptizetama iz Beograda.

Kap koja je prelila čašu

To je bila kap koja je prelila čašu. U svijetu se i za manje skandale oduzima kruna. Mi nikoga ne okrivljujemo, ali smatramo da Esther Berišić svojim ponašanjem ne može promicati vrijednosti koje mi zastupamo kod naših djevojaka - uglas poručuju Sanja Bjedov, Tamara Roglić i Rikard Gumzej.

Partnerica direkcije, predsjednica UMAH-a Regina Jager, agentica koja je i otkrila Esther, za Jutarnji kaže:

- Mi se svi trgamo oko te male balavice, a ona sramoti posao i ne poštuje sporazum. Trebalo joj je odmah oduzeti titulu. Što se više oko nje trudimo, mala je sve bezobraznija - kaže Regina.

- Ne pada mi na pamet komentirati te gospođe i njihove odluke. Uz dužno poštovanje, to je sve što imamo o njima reći - kazala nam je na telefon Estherina majka Anita, koju uopće ne opterećuje što su joj kćeri oduzeli titulu jer, kaže, razlozi su smiješni. Sad već bivša Kraljica Esther po savjetu roditelja ništa ne želi komentirati za medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:27